Höga förväntningar när
Audi lanserar nya A3

Audi A3 har under nästan ett kvarts sekel varit en ledare i sin klass.
När den fjärde generationen av modellen nyligen lanserades visade den tyska premiumtillverkaren att de hade kapacitet att ta modellen till ännu en nivå.
Nu finns den nya bilen i Sverige.

1996 gjorde Audi A3 sitt intåg i den kompakta premiumklassen. Tre generationer senare har drygt fem miljoner exemplar av modellen sålts i världen och nu är det dags för den fjärde generationen att göra entré i Sverige.

Lär dig mer om Audi A3 Sportback

Audi A3 har under åren bland annat hyllats för fina köregenskaper och modern teknik, det har skruvat upp spänningen inför lanseringen av den nya bilen. Och Audi har preparerat nya A3 med ett flertal intressanta nyheter för att säkerställa att den lever upp till förväntningarna.

”Lorem ipsum dolor set amit pri dolor laoreet invidunt ne.”

Satsning på säkerhet

Med Audi A3 har den tyska tillverkaren gjort en storsatsning på säkerheten. Det handlar dels om säkra vägegenskaper och en stabil konstruktion som skyddar om olyckan skulle vara framme, men också om modern teknik som hjälper föraren att undvika tråkigheter. Till exempel finns här Audi pre sense front autobroms som automatiskt kan bromsa om oväntade hinder dyker upp framför bilen, filhållningsvarning och undanmanöverassistent. 

Utöver standardutrustningen erbjuds även en mängd andra säkerhets- och assistanssystem, som bland annat filbytes- och urstigningsvarnare, korsnings- och parkeringsassistent och adaptiv körassistent.

Nya Audi A3 finns nu att beställa. Modellen finns även tillgänglig för privatleasing.

Privatleasing: Så smidigt kan du köra en ny Audi

Stor teknikbredd

Direkt efter försäljningsstart finns A3 tillgänglig med två bensinmotorer och två dieselmotorer på mellan 110 och 150 hästkrafter. Fler kommer inom kort – och dessutom har Audi valt att presentera hela sin teknikbredd i den här modellen. Det betyder att Audi A3 också kommer att släppas med biogasdrift och som laddhybrid.

Även inuti bilen finns en hel del modern teknik som hittills bara funnits tillgänglig i större modeller. Och mycket av det är standardutrustning i A3. Ett exempel är Digital Cockpit, en högupplöst skärm som ersätter analoga mätare och som hjälper föraren att hålla koll på ett stort antal funktioner. Ett annat exempel är Audi connect som möjliggör uppkoppling mellan förare, bil och infrastruktur. Den samlar alla appar som ansluts online till bilen för att tillhandahålla realtidsinformation och ett stort antal tjänster. I nya Audi A3 finns också Audi smartphone interface som kopplar upp mobilen –  och Audi phone box light som med induktiv laddning ser till att den alltid är laddad.

audi-slide1.jpg
audi-slide3.jpg
audi-slide4.jpg
audi-slide2.jpg
Annons - innehåll från Audi