Ny hybridteknik och nya motorer i Audi A3

Bensin, diesel eller mildhybrid.
Dessutom: Snart också som både laddhybrid och gasbil. 
Med nya A3 visar Audi att de är redo att möta medvetna kunder – oavsett vad de vill ha.

En helt ny Audi A3 har nu lanserats i Sverige. Bilen bär ett tydligt arv från tidigare generationer där körupplevelse och komfort har haft ett tydligt i fokus. Men, nya Audi A3 är också fullmatad med teknik som tidigare bara återfunnits i betydligt större modeller. Och: Audi A3 blir tillgänglig med fem olika typer av kraftkällor.

Lär dig mer om Audi A3 Sportback

Effektiva motorer

När försäljningen av Audi A3 Sportback – som är den rymliga femdörrarsversionen – nu har startat finns bilen med fyra olika förbränningsmotorer. Det handlar om två bensindrivna TSFI-motorer på 110 respektive 150 hk som kan kombineras med en sexväxlad manuell växellåda eller en automatisk S tronic-låda. 

Till Audi A3 Sportback finns också två moderna TDI-dieselmotorer på 116 och 150 hästkrafter.

Finns som mildhybrid

Audi A3 Sportback finns också som mildhybrid. Det är 150-hästarsmotorn 35 TFSI som kombineras med S tronic och ett 48-volts mildhybridsystem som återvinner energi, framför allt vid inbromsningar, och lagrar den i ett batteri. Energin används sen för att driva en elmotor som ger stöd åt förbränningsmotorn, vilken minskar bränsleförbrukning och utsläpp. 

För att ytterligare spara bränsle kan systemet stänga av bensinmotorn när den inte behövs, till exempel vid frirullning eller inbromsning. Mildhybriden utrustas också med Cylinder on Demand, vilket betyder att två av motorns fyra cylindrar stängs av när de inte behövs. Det bidrar också till lägre bränsleförbrukning.

Laddhybrid och gasdrift

Motorprogrammet för Audi A3 Sportback kommer utökas ytterligare med gasdrivna g-tron. I Sverige har vi fördelen att kunna tanka över 90% närproducerad och cirkulär biogas. Bränslet är nämligen tillverkat av bl.a. det hushållsavfall som samlas in i många kommuner. Med biogas i tanken blir miljöprestandan imponerande och koldioxidutsläppen minskar med ca 80% jämfört med en bensinbil. 

Nya Audi A3 kommer också att lanseras som laddhybrid. Det betyder att den kommer att utrustas med en TSFI-bensinmotor som kombineras med en elmotor och ett kraftfullt batteri som möjliggör körning på ren eldrift. 

Nya Audi A3 Sportback och Audi A3 Sedan finns nu att beställa. Modellen finns även tillgänglig för privatleasing.

audi3-slide1.jpg
audi3-slide3.jpg
audi3-slide2.jpg
Annons - innehåll från Audi