Framtidsdesign som
går till historien

Honda e – inifrån och ut

Lilla elbilen Honda e drar blickarna till sig var den än kör. Med sina runda lyktor men tuffa framtoning är den iögonfallande.

Smarta lösningar som infällda dörrhandtag och minimala sidospeglar med kamera förenar modern teknik och avskalad design.

Rena linjer och släta ytor ger Honda e ett minimalistiskt utseende för det moderna stadslivet.

Honda e är en flirt med märkets ikoniska modell Civic, som lanserades 1973 och nu är inne på sin tionde generation. Då – en perfekt bil för sportig stadskörning, och nu – detsamma gäller elbilen Honda e som redan har skapat en ikonisk aura kring sig. Honda vill återskapa sitt DNA från sina föregångare med en design utan kompromisser och med fokus på funktion. 

LÄNK: Boka provkörning på vip.honda.se

Unika sidospeglar och släta ytor

När Honda e visades som koncept 2017 på Tokyo Motor Show, som Honda Urban EV Concept, hade den många tekniska lösningar och futuristisk design. Sidospeglarna var ersatta av små kameror och när Honda e nu lanseras är dessa kvar. Kamerorna flyter samman med sidolinjen och dessutom ger de en bättre aerodynamik, perfekt för en elbil. Luftmotståndet minskas med cirka 90 procent jämfört med konventionella sidospeglar, vilket ger bättre effektivitet och räckvidd. För att ytterligare förstärka exteriörens släta ytor har Honda e infällda dörrhandtag, både för fram- och bakdörr. Dörrhandtagen fälls ut när föraren närmar sig bilen. Handtagen aktiveras via den digitala nyckeln via appen My Honda+ som hanterar din Honda e även när du är ifrån din bil.

LÄNK: Läs mer om appen My Honda+

Attityd

Honda e är knappt fyra meter lång med varje hjul långt ut i varje hörn och lång hjulbas för gott om utrymme väl inne i bilen. Batteripaketet är placerat under golvet vilket ger bilen en låg tyngdpunkt, som ger en sportig körning. Bilens proportioner, bred, låg och kort ger en låg och muskulös attityd. De utsvängda hjulhusen med breda hjul och fälgar förstärker den sportiga känslan och framhäver den rena yttre designen. 16 tum aluminiumfälgar är standard men Honda e finns även med 17 tum.

Honda e har en ren exteriör och samtidigt en helt unik stil, både ut- som invändigt. Fronten har ett tydligt ansikte med stora runda lyktor. Mitt på motorhuven finns laddluckan. Luckan har LED-belysning som välkomnar föraren när den närmar sig bilen och lyser blått när Honda e laddas. De släta linjerna fortsätter till panoramavindrutan och A-stolparna som flyter samman med glaset. Torkarbladen är dolda vilket också förstärker den rena designen.

Loungekänsla

Dörren öppnas och passageraren välkomnas in i en loungeliknande kupé med plats för fyra. Baksätet ger känslan av en soffa och stilrena kuddar (finns som tillbehör) förstärker bekvämligheten. I taket finns infällda spotlights som både ger ljus men också en sofistikerad känsla, som om det vore ett modernt vardagsrum.

Digitala skärmar dominerar interiören

Hela interiören domineras av den breda digitala instrumentpanelen bestående av hela fem pekskärmar. Två 12,3 tum stora skärmar i mitten samlar bilens funktioner och infotainment och ger ett rent utseende och en luftig kupé där den traditionella mittkonsolen för instrument nu ersatts av en pekskärm. Här samlas bland annat radio, telefon, navigeringssystem och föraren kan också se batteristatus. Ingen växelspak upptar plats, istället används små knappar.

Fack och förvaring

En justerbar mittkonsol för förvaring separerar de båda framsätena och rymmer bland annat mugghållare och förvaring för mobiltelefoner. Mittkonsolen är klädd i tyg, samma som sedan går igen i säten och dörrpanel, för att ge en mjuk och ombonad miljö.

LÄNK: Hitta din närmaste Honda återförsäljare för att se och provköra alla modeller i Hondas bilprogram

Lätt packning för Europas städer

Honda e har ett väl genomtänkt bagageutrymme på 171 liter där du rymmer din vardagspackning utan problem och eftersom Honda e inte har någon lasttröskel blir lastningen smidig och lätt. Vill du ha mer plats går det så klart att fälla baksätet. 

Honda ville skapa en elbil från 2030, lanserad i dag, både vad gäller teknik men också utstickande design. Därför är det alldeles troligt att Honda e kommer att locka till leenden när den intar Europas städer.

FILM: Honda e - Design och funktion i perfekt kombination.

FAKTA

Honda e - design och funktion

 • Sidospeglar med kamera
 • Läderklädd ratt
 • Dubbla skärmar i fullstorlek
 • Kontroll för körning med en pedal
 • Mobiltelefonfack
 • Infotainmentstyrning på ratten
 • Integrerad glasantenn
 • Utfällbara dörrhandtag
 • Takfönster
 • Mörktonade bakrutor
 • Spoiler bak
 • 16-tums lättmetallfälgar
Annons - innehåll från Honda