Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Så har pandemin förändrat våra tv-vanor

Inte bara våra levnadsvanor i stort förändrades under förra året – även vårt tv-tittande gjorde det.
Enligt statistik från MMS ser vi på tv mer än någonsin, både linjärt och streaming.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Allente här

2020 var året då allt förändrades. Konserter ställdes in, fotbollsmatcher spelades för tomma läktare och dansgolv runt om i världen släcktes ner. I stället flyttade vi vår fritid till soffan, vilket märks tydligt i statistiken från MMS, som mäter tittandet på program samt klipp och reklam på tv och online.

MMS årsrapport för 2020 lyfter bland annat fram pandemieffekten på tv-tittandet som är högre än någonsin. Rörlig bild har blivit allt viktigare bland tittarna i åldern 16 till 65 år. Hösten 2017 tittade de på tv i genomsnitt 4,6 timmar per dygn. 2020 ökade tittandet till sex timmar per dygn, och det som har ökat mest är streamingtjänsterna. I dag tittar 58 procent på streamingtjänster medan 34 procent väljer att slå på tv:n. Men även de linjära tv-kanalerna har ökat något.

– När vi tillbringar mer tid i hemmet har behovet av tv-underhållning ökat. Tv-tittandet har också blivit mer socialt, vi tittar mer tillsammans med familjen och samtalen med vänner handlar allt mer om att ge tips på film och serier än om vad vi gjorde i helgen, säger Teresa Hedlund, Head of Marketing Sweden/Finland på tv-distributören Allente

Film och fakta i topp

När det kommer till vad vi tittar på ligger film i topp, men intresset för faktaprogram har ökat stadigt sedan 2018 och vi ser nästa lika mycket på faktaprogram som film.

Nyheter ligger på fjärde plats efter underhållning/lekprogram och det vi har tittat minst på under 2020 är sport, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur mycket av de stora mästerskapen och ligorna som ställdes in eller startade senare än vanligt.

Varje hushåll har fler tjänster

I takt med att vi tittar mer och mer på streamingtv så ökar också utbudet av streamingtjänster. Det har gjort att vi i dag har fler tjänster än någonsin. Medan vi tidigare hade ett eller två abonnemang har över 70 procent minst fyra abonnemang.

Att ha fyra streamingtjänster, eller fler, är en stor utgift för hushållen. Många har dessutom något abonnemang för linjär-tv vilket gör kostnaden ännu högre. Oavsett vilket innehåll du vill titta på finns nu en tjänst där du får tillgång till alla dina favoritkanaler, men även ett stort urval av streamingtjänster – utan att du behöver betala för flera abonnemang i månaden. Den 13 april lanseras Allente, som är en sammanslagning av Viasat och Canal Digital och som erbjuder all tv på en och samma plats.

– Vår ambition är att bli störst på underhållning. Hos oss kan du samla tv, streaming och bredband och ta del av ditt utbud på upp till fyra skärmar samtidigt, säger Teresa Hedlund.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Allentes utbud här

 

Det här är Allente

När Canal Digital och Viasat går ihop och bildar tv-distributören Allente är det för att kunden ska kunna få allt i tv-väg de behöver på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Basic
Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Standard
Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Large
Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium
Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay Total och Paramount+ ingår.

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier Är du också trött på att se samma tips om och om igen i sociala medier? Nu finns det ett enklare sätt att få skräddarsydda och unika serietips. Här berättar vi hur. Läs mer om den nya tv-leverantören Allente Vi har alla sett dem;...

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster” Det är lätt att man tappar kontrollen över kostnaderna för sina streamingtjänster.Statistik visar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang och ofta betalar man för abonnemang man inte...

Hetaste serierna i vår

Hetaste serierna i vår

Hetaste serierna i vår Solen har börjat skina ute, men det hindrar oss inte från att krypa upp i soffan och gå loss på härliga serier.Här är några serier att hålla koll på i vår. EXTERN LÄNK: Läs mer om Allentes utbud här Finns det något härligare än serier? De kan...