Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

Det är lätt att man tappar kontrollen över kostnaderna för sina streamingtjänster.
Statistik visar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang och ofta betalar man för abonnemang man inte ens använder.
– Många betalar alldeles för mycket för sitt tv-tittande i dag, säger Victor Liljeroth, Sverigechef på tv-leverantören Allente.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Allente här

Vi streamar som aldrig förr och antalet aktörer på marknaden växer lavinartat. För några år sedan valde konsumenterna mellan ett par aktörer på marknaden, men nu har innehållet spridits ut över ett stort antal abonnemangsplattformar. Och i takt med att allt fler tjänster släpper allt mer material som vi vill titta på ökar också våra kostnader för streamat innehåll.

Enligt en undersökning gjord av MMS har tre av fyra svenska hushåll tillgång till minst en streamingtjänst och nästan hälften av hushållen har tillgång till fler än en tjänst. 13,7 procent av hushållen använder sig av fyra eller fler abonnemang.
– Det vi upplever med tv-tittandet är att det de senaste åren har förändrats ganska mycket. Det har kommit ut massor av nya appar och nytt innehåll som sprids. Man vet inte riktigt vad man ska välja, säger Victor Liljeroth.

Kunden kan se allt på ett och samma ställe

Undersökningen visar också att de svenska hushållen, om man räknar bort public service-avgiften, i snitt spenderar 395 kronor i månaden för rörlig underhållning, som tv och streaming. Att man har abonnemang hos flera tjänster gör konsumtionen av film och serier onödigt krånglig och kostsam.

Victor Liljeroth berättar att Allentes populäraste tv-paket kostar 379 kronor per månad, och då ingår två streamingtjänster; Paramount+ och Viaplay Film & Serier.
– Vår styrka är att vi kan vara neutrala och paketera från alla olika innehållsägare. Både från Viaplay, C more och Paramount. Vi paketerar ihop det, så att kunden kan välja vad man vill se på ett och samma ställe. Tanken är att man bara ska behöva ha ett abonnemang, berättar Victor Liljeroth.

Allente är en sammanslagning av tv-leverantören Canal Digital och tv- och bredbandsleverantören Viasat. När de nu går ihop blir de en av nordens största tv-leverantörer med över en miljon kunder i norden, som får sin underhållning via parabol och fiber.
– Allente skapades för att vi tror att vi kan skapa ett bättre värde genom att samla allt på samma ställe. Oavsett vilken serie, film eller sport du vill titta på ska du hitta innehållet hos oss, säger Victor Liljeroth.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Allentes utbud här

Det här är Allente

När Canal Digital och Viasat går ihop och bildar Allente är det för att kunden ska kunnafå allt i tv-väg de behöver på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Bas
Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Mellan
Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Stor
Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium
Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay Total och Paramount+ ingår.

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar Glöm dyra mobilräkningar eller barn som klagar över att det inte finns något på tv.Med en smidig app kan du ta med dig alla dina favoritserier och filmer på semestern.Så här funkar det. Läs mer om Allente och deras...

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du? Oengagerade zapparen, målmedvetne streamingexperten eller sportnörden med dubbla skärmar.Vi kategoriserar dagens tv-tittare – vem är du framför skärmen? Sportnörd, romcom-älskare eller nyhetsjunkie? Du hittar allt innehåll hos Allente....

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier Är du också trött på att se samma tips om och om igen i sociala medier? Nu finns det ett enklare sätt att få skräddarsydda och unika serietips. Här berättar vi hur. Läs mer om den nya tv-leverantören Allente Vi har alla sett dem;...