Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Är du också trött på att se samma tips om och om igen i sociala medier? Nu finns det ett enklare sätt att få skräddarsydda och unika serietips. Här berättar vi hur.

Läs mer om den nya tv-leverantören Allente

Vi har alla sett dem; efterlysningarna av serietips i sociala medier. När vi under det senaste året har tillbringat allt mer tid hemma så har det också funnits rejält med tid för att maratontitta på serier.

När du har sett klart allt på din lista vänder du dig till ditt nätverk i sociala medier och slänger ut en fråga: ”Någon som har tips på bra serier? Hit me!”

Svaren strömmar in. Efter några timmar har inlägget över 50 kommentarer. Bingo, tänker du och börjar gå igenom. Bara för att upptäcka att det är samma tips om och om igen och där du troligtvis redan har sett merparten.

Ny enkel tjänst

I stället för fruktlösa efterlysningar på ”fejjan” finns nu ett enklare sätt att få serietips. I dagarna lanseras ”Serieväljaren” som är både enkel och snabb att använda.

Du börjar med att svara på ett par frågor om vad du tycker om ett antal föreslagna serier. Sedan anger du din ålder, dina favoritgenrer och om du till exempel känner för att gråta, skratta eller svettas.

Sedan gör algoritmerna jobbet med att ta fram 3 tips på serier som du borde testa utifrån dina svar. Är du inte nöjd med resultatet kan du börja om – betydligt enklare än att be dina vänner om nya tips.

– Att kolla på serier är ju bland det bästa som finns, men det kan vara tråkigt när det känns som om man redan har sett allt. Med tanke på det enorma utbud som finns där ute kan det kännas som att leta efter en nål i en höstack att hitta guldkornen. Serieväljaren gör det mycket enklare för dig, säger Teresa Hedlund, Marknadschef på tv-leverantören Allente och fortsätter:

– Oavsett om du gillar true crime, kostymdrama, dokumentärer, komedier eller skräckserier så kommer serieväljaren att hitta något för dig. Och eftersom det går så fort kan du göra testet flera gånger och fylla i exempelvis vilken genre eller känsla du vill känna just den dagen.

Läs mer om Allente och ta del av deras lanseringserbjudande

Det här är Serieväljaren

Serieväljaren ger dig tips på 3 serier utifrån hur du svarar på ett antal enkla frågor. Om du inte är nöjd med de förslag som algoritmen har tagit fram kan du alltid börja om igen.

I Serieväljaren ingår serier från Viaplay, C More, HBO, Paramount+, BBC och Discovery. Bakom serieväljaren, som du hittar på serieväljaren.se, ligger tv-leverantören Allente.

Allente är en sammanslagning av Viasat och Canal Digital och namnet kommer från ”All entertainment” – all underhållning. Och det är just vad Allente vill erbjuda, på ett och samma ställe.

Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband.

Du kan läsa mer om Allente här

Det här är Allente

När Canal Digital och Viasat går ihop och bildar Allente är det för att kunden ska kunnafå allt i tv-väg de behöver på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Bas
Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Mellan
Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Stor
Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium
Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay Total och Paramount+ ingår.

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar Glöm dyra mobilräkningar eller barn som klagar över att det inte finns något på tv.Med en smidig app kan du ta med dig alla dina favoritserier och filmer på semestern.Så här funkar det. Läs mer om Allente och deras...

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du? Oengagerade zapparen, målmedvetne streamingexperten eller sportnörden med dubbla skärmar.Vi kategoriserar dagens tv-tittare – vem är du framför skärmen? Sportnörd, romcom-älskare eller nyhetsjunkie? Du hittar allt innehåll hos Allente....

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster” Det är lätt att man tappar kontrollen över kostnaderna för sina streamingtjänster.Statistik visar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang och ofta betalar man för abonnemang man inte...