Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Glöm dyra mobilräkningar eller barn som klagar över att det inte finns något på tv.
Med en smidig app kan du ta med dig alla dina favoritserier och filmer på semestern.

Så här funkar det.

Läs mer om Allente och deras utbud här

Det är inte länge sedan man var tvungen att programmera VHS-spelaren för att spela in favoritprogrammen när man var bortrest. Det är ännu kortare tid sedan man var tvungen att släpa med otympliga dvd-boxar på semestern för att kunna avnjuta favoritserien.

Numera har du möjlighet att se favoritserierna och dina bästa filmer, tillsammans med ett stort utbud av livesportevenemang – var du än är. Allt du behöver är en smart telefon eller en surfplatta och ett tv-abonnemang hos Allente.

– En stor del av vårt material som är i video on demand-kategorin kan man dessutom ladda ner, så behöver man inte tänka på mobildata. Om man är någonstans där det är lite dålig täckning, så är det väldigt fint att ha en serie nedladdad, säger Tova Blomqvist, content curator på Allente.

Svenskarnas semestervanor har ändrats de senaste åren. Utlandsresor har bytts mot bilsemester i hemlandet. Tova Blomqvist berättar att man på Allente sett trenden att andelen nedladdningar ökar under juli månad. Då är det främst nedladdningen av barninnehåll som ökar.

– Överlag går tittandet ner under semestertider, men mycket barninnehåll går bra på sommaren. Till exempel ”Paw patrol” är alltid populärt, berättar hon.

Vad tittar du själv på i sommar?

– Jag kommer först och främst titta färdigt på ”Thunder in my heart”. Jag har sett tre avsnitt och ser verkligen fram emot resten. Jag vill titta på ”Nomadland”, som kommer som hyrfilm i slutet av juni och vann en Oscar för bästa film. Jag ser också fram emot att se färdigt på säsong fyra av ”The Handmaid’s tale”, säger Tova Blomqvist.

Läs mer om Allente och deras utbud här

Bästa film och serietipsen i sommar

Det finns så mycket att se och så lite tid. Tova Blomqvist, content curator på Allente, tipsar om några guldkorn du kan avnjuta i sommar.

Barn: Paw Patrol (3 filmer + serien), Blaze och monstermaskinerna, SvampBob Fyrkant

Familjefilm: LasseMajas detektivbyrå: Tågrånarens hemlighet, Personal History of David Copperfield

Nya serier: Max Anger: With One Eye Open

Toppinnehåll: Friends: The Reunion, Thunder in My Heart

Binge-tips: Yellowstone (ny säsong kommer snart), Schitt’s Creek, Line of Duty, Bosch, Handmaid’s Tale, Dexter, A Million Little Things, Gåsmamman

Hyr- och köpfilm: Mulan, Mortal Kombat, Nomadland (28 juni)

Dokumentärer: From Cradle to Stage, Greta Thunberg: A Year to Change the World (fram till 28 juni)

Tips på lite mindre kända serier: Pörni (vårens mest kritikerrosade norska serie), Why Women Kill, His Dark Materials

Allente är en sammanslagning av tv-leverantören Canal Digital och tv- och bredbandsleverantören Viasat. När de nu går ihop blir de en av nordens största tv-leverantörer med över en miljon kunder i norden, som får sin underhållning via parabol och fiber.

Det här är Allente

När Canal Digital och Viasat går ihop och bildar Allente är det för att kunden ska kunnafå allt i tv-väg de behöver på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Bas
Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Mellan
Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Stor
Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium
Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay Total och Paramount+ ingår.

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du?

Vilken typ av tv-tittare är du? Oengagerade zapparen, målmedvetne streamingexperten eller sportnörden med dubbla skärmar.Vi kategoriserar dagens tv-tittare – vem är du framför skärmen? Sportnörd, romcom-älskare eller nyhetsjunkie? Du hittar allt innehåll hos Allente....

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier Är du också trött på att se samma tips om och om igen i sociala medier? Nu finns det ett enklare sätt att få skräddarsydda och unika serietips. Här berättar vi hur. Läs mer om den nya tv-leverantören Allente Vi har alla sett dem;...

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster” Det är lätt att man tappar kontrollen över kostnaderna för sina streamingtjänster.Statistik visar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang och ofta betalar man för abonnemang man inte...