Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Vilken typ av tv-tittare är du?

Oengagerade zapparen, målmedvetne streamingexperten eller sportnörden med dubbla skärmar.
Vi kategoriserar dagens tv-tittare – vem är du framför skärmen?

Sportnörd, romcom-älskare eller nyhetsjunkie? Du hittar allt innehåll hos Allente.

Sedan tv-apparaternas intåg i våra hem har utvecklingen av tv-tittandet utvecklats i en rasande fart. Studien The Age of Television gjord av Thinkbox visar att det skiljer sig ordentligt åt i hur vi faktiskt konsumerar tv.

Det finns några olika typer av tv-tittare.

Vilket beteende känner du igen dig i?

Oengagerade zapparen

Behovet av att ta det lugnt och koppla bort från stressen som vardagen kan medföra är universalt. Där spelar linjär tv en betydande roll för många – inte minst för den “oengagerade zapparen”.

Du brinner inte för något speciellt men älskar att ligga i soffan och kolla på allt mellan himmel och jord, ibland bara med ena ögat öppet. Det här är stereotypen av en slötittare, som i dag är en utrotningshotad men älskvärd typ av tv-tittare.

Målmedvetne streamingexperten 

Den oengagerade zapparens raka motsats. Tv-tablåns och linjär televisions största motståndare, som inte ödslar någon tid på att titta på onödig, i din värld, ”skit”.

Du har kollat upp en ny dokumentär att se på förhand och när du har tittat klart på en serie vet du precis vilken som är näst på tur att betas av.

Du är en expert på streaming och det spelar ingen roll om du är i sovrummet, vardagsrummet eller på tågresa – det finns alltid en enhet till hands som du kan koppla upp dig på och fly in i serie- och filmvärlden.

Lägereldstittaren 

Du tittar på underhållning i alla dess former tillsammans med vänner och familj.

Här dominerar programmen som tillåter dig att skratta i takt med dina bekanta, klura på ”vart vi är på väg?” eller diskutera vems framträdande som var bäst i schlagern.

Detta görs bäst i vardagsrummet framför en ordentligt stor skärm.

Nyhetsslukaren

De flesta av oss känner ett behov att vara uppdaterade på vad som sker ute i världen. Inte minst du som lojal nyhetsslukare.

Tillhör du den lite äldre generationen står förmodligen såväl lokala nyheter, omvärldsrapportering och ett debattprogram på agendan varje kväll och har så gjort så långt du kan minnas.

Givetvis är du en förespråkare av linjär tv och du ser dina program enligt tablån – att streama i efterhand är inget för dig.

Sportnörden med dubbla skärmar

Krockar lördagens två fotbollsmatcher med samma avsparkstid?

Det är inte ett problem för dig som sportnörd. Du kör den ena fajten på en enhet på soffbordet samtidigt som den lite viktigare matchen får det stora rampljuset på tv:n. Förmodligen ser uppställningen i vardagsrummet likadan ut även nästa helg och att ha tillgång till streamingtjänsterna som sänder de viktigaste ligorna är en grundpelare för en fungerande vardag.

Oavsett om du tittar för att fly vardagen med en bra film, hålla dig uppdaterad kring samhällsdebatten eller se ditt favoritlag spela så kan du hitta ditt innehåll hos tv-leverantören Allente.

– Vi vill erbjuda en lösning som täcker alla dina underhållningsbehov. Du ska kunna streama den senaste serien i bästa kvalitet, men också ha allt på ett och samma ställe med vårt tv-paket, säger Teresa Hedlund, Marknadschef på Allente.

Läs mer om Allente och deras utbud här

Det här är Allente

När Canal Digital och Viasat går ihop och bildar Allente är det för att kunden ska kunnafå allt i tv-väg de behöver på ett och samma ställe. Det nya storföretaget når över en miljon konsumenter och erbjuder tv via parabol och fiber, streamingtjänster och bredband. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket.

Bas
Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna.

Mellan
Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår.

Stor
Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår.

Premium
Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay Total och Paramount+ ingår.

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar

Så tar du med underhållningen på semestern i sommar Glöm dyra mobilräkningar eller barn som klagar över att det inte finns något på tv.Med en smidig app kan du ta med dig alla dina favoritserier och filmer på semestern.Så här funkar det. Läs mer om Allente och deras...

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier

Fiffiga sättet att hitta nya serier Är du också trött på att se samma tips om och om igen i sociala medier? Nu finns det ett enklare sätt att få skräddarsydda och unika serietips. Här berättar vi hur. Läs mer om den nya tv-leverantören Allente Vi har alla sett dem;...

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster”

”Många betalar för mycket för sina streamingtjänster” Det är lätt att man tappar kontrollen över kostnaderna för sina streamingtjänster.Statistik visar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang och ofta betalar man för abonnemang man inte...