Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Här är de hetaste serierna i sommar

Regnsmatter mot rutan, skydd från värmebölja eller mysiga kvällar i stugan. Det finns gott om anledningar att kolla på serier även på sommaren. Här är de hetaste serierna just nu – vilken blir din favorit?

Samla dina favoritserier på samma ställe med Allente

Bara för att det är sommar och förhoppningsvis lite paus från jobb och förpliktelser behöver inte serietittandet ta semester. Oavsett om du vill slå ihjäl en regnig dag, ta skydd i en sval källare under en svettig värmebölja – eller kolla på dina favoritserier på utlandssemestern för den delen – så finns det en serie för dig. Vi har sammanställt statistik från tv-leverantören Allente över vad deras användare helst tittar på, och fått fram de 10 mest populära serierna just nu.

– Svensk krim fungerar alltid jättebra. Just nu är det ”Fartblinda”, ”Lyckoviken” och ”Hamilton” som går bäst. Western är också väldigt stort just nu och där har vi ”Yellowstone som är vår mest sedda serie någonsin, säger Tova Blomqvist, content curator på Allente.

De tio mest populära serierna just nu

”Fartblinda”

Stjärnspäckad dramaserie om maktspel, pengar, passion och mörka hemligheter, med bland andra Julia Ragnarsson, Matias Varela och Julia Dufvenius.  Den unga ekonomijournalisten Bea Farkas får ett anonymt tips om en av Sveriges största banker, som kan leda till karriärens största avslöjande. Men hennes relation med den gifte bank-VD:n Peder Rooth försvårar arbetet.

Serien bygger på ekonomijournalisten Carolina Neuraths verklighetsinspirerade romanserie med samma namn. Säsong 1 och 2 finns på C More.

© 2022 C More

 

”Hamilton”

Jan Guillous bokserie om Hamilton har blivit en dundersuccé. På tv och film har underrättelseofficeren spelats av storstjärnor som Peter Haber, Peter Stormare, Mikael Persbrandt, Stellan Skarsgård och Stefan Sauk. I actiondramat med samma namn som kom på C More tidigare i år axlas rollen av Jakob Oftebro. I serien har Hamilton just kommit tillbaka från en mångårig Navy SEAL-utbildning i USA. Väl på svensk mark ställs han inför flera actionfyllda agentuppdrag.

I rollerna ser vi även bland andra Nina Zanjani, Krister Henriksson, Suzanne Reuter och Peter Andersson.

© 2022 C More

 

”Naked Attraction Sverige”

Naked Attraction är ett populärt format från Storbritannien som tidigare har gått att se i Sverige. För några veckor sedan hade den svenska versionen av det nakna dejtingprogrammet premiär på Kanal 5/discovery+ och fick genast stor uppmärksamhet.

Där möts dejtingsugna singlar för att hitta en partner, till att börja med för en dejt men förhoppningsvis för ett mer långvarigt förhållande. Den spännande twisten är att alla – förutom programledaren Sofia Wistam – är nakna. Först när en dejt har blivit vald ses de med kläderna på.

 

”Yellowstone”

En annan serie som alla har pratat om i vår är den omedelbara succén Yellowstone, som alltså är Allentes mest sedda serie någonsin. Handlingen i den här moderna westernserien – som har hyllats av både kritiker och tittare – kretsar kring cowboyfamiljen Dutton och deras ranch i Montana. Hollywoodstjärnan Kevin Costner storspelar som den hänsynslöse miljonären och ranchägaren John Dutton som är villig att göra vad som helst för att rädda sina marker.

Serien finns att streama via Allente på Paramount+

”Halo”

Kända från tv-spelen med samma namn kommer Master Chief och de andra supersoldaterna som utkämpar ett krig mot ett utomjordiskt hot, The Covenant. Tv-serien, som kom till Paramount+ tidigare i år utspelar sig i ett eget universum bortkopplat från spelen och är ett spännande science fiction-äventyr som lockat tittare både utanför och innanför tv-spelsvärlden.

 

”Partisan”

Svensk kriminalserie från 2020 skapad av Amir Chamden och Fares Fares. Serien följer Johnny (spelad av Fares Fares) som tar ett nytt jobb i de idylliska omgivningarna i Jordnära, ett inhägnat samhälle som driver en framgångsrik ekologisk gård. Men han inser snabbt att deras regler och rutiner är något oortodxa. Samtidigt upptäcker Jordnära en infiltratör och försöker sopa igen spåren efter sig, men när en misstänkt olycka med kopplingar till Jordnära inträffar börjar en lokal polis att utreda.

Serien är ett Viaplay Original och finns i två säsonger. Bland rollerna finns Johan Rheborg, Nanna Blondell, Anna Björk och Sofia Karemyr.

 2022 Nordic Entertainment Group. All Rights Reserved.

 

”Lyckoviken”

Svensk kriminalserie skapad av författaren Camilla Läckberg med kända namn som Martin Stenmark, Marie Robertsson och Alexander Karim vid sidan av huvudrollsinnehavaren Disa Östrand.

Serien utspelar sig i småstaden Hammarvik, en vanligtvis lugn stad där det nu pågår underliga saker. Polisen Johanna återvänder till staden för att gå på sin mammas begravning, men hennes besök blir längre än planerat då hon blir indragen i en mordutredning. Men samtidigt väcks gamla spöken till liv i form av relationer och bråk från Johannas uppväxt. Serien är ett Viaplay Original och samtliga fyra säsonger finns att streama.

 

”Wahlgrens värld”

Familjen Wahlgren behöver knappast någon närmare presentation, och serien om dem på Kanal 5/discovery+ fortsätter att locka tittare. Den som har missat succén har elva säsonger att bingetitta på i sommar. I den senaste säsongen får vi bland annat stifta bekantskap med Pernilla Wahlgrens nya kärlek Christian Bauer, och serien fokuserar mer på mamma Pernilla. Även om dottern Bianca Ingrosso inte längre är en av seriens huvudpersoner dyker hon självklart upp, precis som Benjamin och Pernillas föräldrar Christina Schollin och Hans Wahlgren. Feelgood-tv när den är som bäst.

 

”Maskineriet”

Viaplay-serien ”Maskineriet” har hyllats både för sin nagelbitarspännande handling och sina skådespelarinsatser. Den handlar om familjefadern Olle som vaknar upp på en färja mellan Sverige och Norge. Han har ingen som helst aning om hur han hamnat på färjan. Han har inte heller något minne av hur det kommer sig att det ligger ett vapen, en rånarluva och en väska full av pengar intill honom. Den andra säsongen hade premiär i maj och båda säsongerna finns att streama nu.

 

Star Trek: Strange New Worlds (Paramount+)

Det är svindlande 56 år sedan Kapten Kirk och Mr Spock första gången gjorde entré i rutan och så småningom lanserade Vulcanhälsningen och de numera ikoniska orden ”Live long and prosper”. Sedan dess har vi kunnat njuta av inte mindre än 11 serier och 13 filmer av science fiction-äventyret. Den senaste i raden, som hade premiär i maj,  är ”Star Trek: Strange New Worlds” utspelar sig ett decennium före originalserien och följer kapten Christopher Pike (spelad av Anson Mount) och hans besättning på rymdskeppet USS Enterprise.

Paramount+, som går att streama hos Allente, är platsen för alla trekkies som ännu inte börjat kolla.

Samla tv och streaming i ett paket med Allente

 

Faktaruta: Så kan du ta se sommarens filmer och serier oavsett var du befinner dig

Oavsett om sommaren tillbringas hemma, i husvagnen, sommarstugan eller utomlands så kan du på ett enkelt sätt ta med dig all din underhållning med Allente. Det enda du behöver är att ta med din mottagare som du kopplar in till tv:n innan du streama programmen eller filmerna via wifi, eller en dator som du kopplar upp via internetdelningen i din telefon.

Via Allentes app kan du streama de allra flesta av dina kanaler, och du kan också titta på linjärtv fritt i hela EU.

Det här är Allente

Allente står för ”All entertainment” – all underhållning och är en av Nordens största tv-leverantörer. En sammanslagning av Viasat och Canal Digital.
Med tv och streaming från Allente får du full kontroll över tv:n med alla sätt som finns att titta på tv i dag. Alla kan bli kungen av tv med Allente. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket. 

Basic

Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna. 

Standard

Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår. 

Large

Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår. 

Premium 

Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay, Paramount+ och discovery+ ingår. 

De tio mest populära filmerna just nu

De tio mest populära filmerna just nu

De tio mest populära filmerna just nu En Harry Potter-spinoff, svenskt drama och actionthriller med Rutger Hauer. Det är tre av de mest populära filmerna just nu hos tv-leverantören Allente. Hur många av dem hinner du se i sommar? Läs mer om Allentes utbud Sommar är...

Smarta appen där du har all din tv

Smarta appen där du har all din tv

Smarta appen där du har all din tv Tiden när alla behövde sitta och trängas framför samma tv är över, precis som tiden när du behövde en hel massa olika appar för att ta del av din underhållning. Nu finns appen som gör att du får alla program och tv-serier samlade på...

Så kan du streama svensk tv på utlandssemestern

Så kan du streama svensk tv på utlandssemestern

Så kan du streama svensk tv på utlandssemestern En semester utomlands eller i Sverige förknippas med roliga aktiviteter och nya upplevelser, men man vill också ha möjlighet att slappna av framför tv:n. För många är det viktigt att enkelt kunna ta med sig...