Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Många svenskar betalar för streamingtjänster de inte använder

I en tid när hög inflation och stigande räntor påverkar vår ekonomi letar många efter sätt att hålla koll på sina utgifter. Samtidigt visar undersökningar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang för underhållning.

Ofta betalar man för abonnemang som man inte ens använder.

Läs mer om Allentes erbjudanden

Vi streamar som aldrig förr och antalet aktörer på marknaden växer lavinartat. För några år sedan valde konsumenterna mellan ett par aktörer på marknaden, men nu har innehållet spridits ut över ett stort antal abonnemangsplattformar. Och i takt med att allt fler tjänster släpper allt mer material som vi vill titta på ökar också våra kostnader för streamat innehåll. 

– Många betalar alldeles för mycket för sitt tv-tittande i dag, säger Victor Liljeroth, Sverigechef på tv-leverantören Allente.

Enligt en undersökning gjord av MMS har tre av fyra svenska hushåll tillgång till minst en streamingtjänst och nästan hälften av hushållen har tillgång till fler än en tjänst. 13,7 procent av hushållen använder sig av fyra eller fler abonnemang. 

 Det har kommit ut massor av nya appar och nytt innehåll som sprids. Man vet inte riktigt vad man ska välja, säger Victor Liljeroth.

Kunden kan se allt på ett och samma ställe

Undersökningen visar också att de svenska hushållen har tv och streaming-abonnemang hos flera tjänster, vilket gör konsumtionen av film och serier onödigt krånglig och kostsam. 

Victor Liljeroth berättar att i Allentes populäraste tv-paket ingår två streamingtjänster; Paramount+, som nu kommer att heta SkyShowtime och Viaplay Film & Serier.

– Vår styrka är att vi kan vara neutrala och paketera från alla olika innehållsägare. Både från Viaplay, C more och SkyShowtime. Vi paketerar ihop det, så att kunden kan välja vad man vill se på ett och samma ställe. Dessutom till ett bättre pris än om man betalar för alla olika tjänster separat. Tanken är att man bara ska behöva ha ett abonnemang, berättar Victor Liljeroth.

Allente är en sammanslagning av tv-leverantören Canal Digital och tv- och bredbandsleverantören Viasat. När de gick ihop blev de en av nordens största tv-leverantörer med över en miljon kunder, som får sin underhållning via parabol och fiber.

– Allente skapades för att vi tror att vi kan skapa ett bättre värde genom att samla allt på samma ställe. Oavsett vilken serie, film eller sport du vill titta på ska du hitta innehållet hos oss, säger Victor Liljeroth.

Läs mer om Allentes erbjudanden

Många sliter med att hålla koll på sina olika abonnemang, appar och tv-kanaler. Kostnaderna rinner i väg och det blir allt svårare att veta vilket innehåll som visas var.

Därför finns Allente. Med Allente kan du samla dina tv-kanaler och streamingtjänster i ett och samma paket, på en faktura och i en app.

Allente Stream

Samla Viaplay Film & Serier, HBO Max, SkyShowtime och 12 svenska tv-kanaler med Allente Stream.

Kom igång direkt och avsluta när du vill.

Allente Stream med Viaplay Total

Vill du ha mer sport? Lägg till Viaplay Total för bara 299 kr/mån och få all sport från Viaplay.

Läs mer

Här är höstens hetaste seriepremiärer – datumen att skriva ner

Här är höstens hetaste seriepremiärer – datumen att skriva ner

ANNONS:Här är höstens hetaste seriepremiärer – datumen att skriva ner Med hösten runt hörnet gör vi oss redo för mysiga kvällar i tv-soffan. Här går vi igenom serie- och filmpremiärerna du måste ha koll på – och hur du ska gå tillväga för att kunna se allt du vill...

Nu är det igång – se allt från världens bästa fotbollsliga

Nu är det igång – se allt från världens bästa fotbollsliga

ANNONS:Nu är det igång – se allt från världens bästa fotbollsliga Efter en lång väntan under sommaren är det äntligen dags – och det känns i hela kroppen. Premier League är äntligen här. Så här gör du för att inte missa något av fotbollsfesten i höst. Här säkrar du...