Annons – innehåll från Allente

ANNONS:

Många svenskar betalar för streamingtjänster de inte använder

I en tid när hög inflation och stigande räntor påverkar vår ekonomi letar många efter sätt att hålla koll på sina utgifter. Samtidigt visar undersökningar att nästan hälften av alla svenska hushåll har fler än ett abonnemang för underhållning.

Ofta betalar man för abonnemang som man inte ens använder.

Läs mer om Allentes erbjudanden

Vi streamar som aldrig förr och antalet aktörer på marknaden växer lavinartat. För några år sedan valde konsumenterna mellan ett par aktörer på marknaden, men nu har innehållet spridits ut över ett stort antal abonnemangsplattformar. Och i takt med att allt fler tjänster släpper allt mer material som vi vill titta på ökar också våra kostnader för streamat innehåll. 

– Många betalar alldeles för mycket för sitt tv-tittande i dag, säger Victor Liljeroth, Sverigechef på tv-leverantören Allente.

Enligt en undersökning gjord av MMS har tre av fyra svenska hushåll tillgång till minst en streamingtjänst och nästan hälften av hushållen har tillgång till fler än en tjänst. 13,7 procent av hushållen använder sig av fyra eller fler abonnemang. 

 Det har kommit ut massor av nya appar och nytt innehåll som sprids. Man vet inte riktigt vad man ska välja, säger Victor Liljeroth.

Kunden kan se allt på ett och samma ställe

Undersökningen visar också att de svenska hushållen har tv och streaming-abonnemang hos flera tjänster, vilket gör konsumtionen av film och serier onödigt krånglig och kostsam. 

Victor Liljeroth berättar att i Allentes populäraste tv-paket ingår två streamingtjänster; Paramount+, som nu kommer att heta SkyShowtime och Viaplay Film & Serier.

– Vår styrka är att vi kan vara neutrala och paketera från alla olika innehållsägare. Både från Viaplay, C more och SkyShowtime. Vi paketerar ihop det, så att kunden kan välja vad man vill se på ett och samma ställe. Dessutom till ett bättre pris än om man betalar för alla olika tjänster separat. Tanken är att man bara ska behöva ha ett abonnemang, berättar Victor Liljeroth.

Allente är en sammanslagning av tv-leverantören Canal Digital och tv- och bredbandsleverantören Viasat. När de gick ihop blev de en av nordens största tv-leverantörer med över en miljon kunder, som får sin underhållning via parabol och fiber.

– Allente skapades för att vi tror att vi kan skapa ett bättre värde genom att samla allt på samma ställe. Oavsett vilken serie, film eller sport du vill titta på ska du hitta innehållet hos oss, säger Victor Liljeroth.

Läs mer om Allentes erbjudanden

Det här är Allente

Allente står för ”All entertainment” – all underhållning och är en av Nordens största tv-leverantörer. En sammanslagning av Viasat och Canal Digital.
Med tv och streaming från Allente får du full kontroll över tv:n med alla sätt som finns att titta på tv i dag. Alla kan bli kungen av tv med Allente. Som kund kan du välja mellan fyra olika grundpaket. 

Basic

Enkelt, tryggt och prisvärt med de vanligaste svenska tv-kanalerna. 

Standard

Mer underhållning med tv och streaming tillsammans. Viaplay och Paramount+ ingår. 

Large

Den perfekta mixen av underhållning, sport och streaming. Viaplay och Paramount+ ingår. 

Premium 

Komplett tv-paket med premiumsport, underhållning och streaming i världsklass. Viaplay, Paramount+ och discovery+ ingår. 

Samla alla sportupplevelser på ett ställe

Samla alla sportupplevelser på ett ställe

Samla alla sportupplevelser på ett ställe Samla kompisgänget, lägg drycken på kylning – nu är det fotboll på tv! Hösten är späckad med rafflande sport och Allente serverar allt på ett silverfat. Här kan du prova tv och streaming fritt i 2 månader hos Allente Hösten är...

Allt fler vill ha underhållningen samlad på ett ställe

Allt fler vill ha underhållningen samlad på ett ställe

Allt fler vill ha underhållningen samlad på ett ställe Plattformar som bytt namn, populära serier som har bytt från en tjänst till en annan och ett utbud av tjänster som bara växer hela tiden. På senare år har det blivit allt svårare för konsumenterna att veta var de...

Succéfilmerna du inte vill missa

Succéfilmerna du inte vill missa

Succéfilmerna du inte vill missa När hösten kryper på och det blir kallare ute är det perfekta tider för att krypa upp i soffan och avnjuta en bra film på kvällen. Hur många av den senaste tidens succéer har du sett? Läs om Allentes erbjudanden De senaste två åren har...