Annons
Innehåll från Arbetsförmedlingen

Nyhet: Hitta personalen direkt med #jobbjustnu

Arbetsförmedlingens platsbank är Sveriges största jobbtorg – och det mest effektiva sättet att nå ut till tusentals kandidater över hela landet. Behöver ni anställa snabbt? Med #jobbjustnu blir det enklare att hitta personalen direkt.

Skapa annonser snabbt och enkelt – läs mer om hur du annonserar i Platsbanken här

Coronakrisen förändrar arbetsmarknaden, jobb försvinner och nya tillkommer hastigt. Många företag behöver rekrytera och ofta med korta ledtider. Med #jobbjustnu gör Arbetsförmedlingen det enklare att hitta kompetent personal direkt.

Kostnadsfri exponering av annonsen

– Platsbanken är Sveriges största jobbsajt som hade 6,6 miljoner besök bara i september. Som arbetsgivare får du en unik exponering av din annons utan att det kostar någonting, säger Karin Andersson, produktansvarig för tjänsten på Arbetsförmedlingen.

I höst finns många tillgängliga kandidater med erfarenhet som har möjlighet att börja omedelbart.
– #jobbjustnu är en taggning som arbetsgivaren skriver i fritextfältet i annonsen på Platsbanken för att markera att det finns akut behov av personal med snabbt tillträde.

Jobbmatchningen underlättas

De som söker jobb kommer direkt till de annonser som taggats med #jobbjustnu genom en ny ingång på Platsbankens startsida (platsbanken.se eller genom arbetsformedlingen.se)”. 

– På så sätt blir jobbmatchningen väldigt effektiv.

Att göra en annons på Platsbanken är enkelt.

– Du kan välja att göra en helt ny annons eller kopiera en som du använt tidigare. Du skapar annonsen genom att ange en rubrik och ett yrke.

I verktyget finns två spalter. Du fyller i uppgifter om jobbet och arbetsplatsen till vänster med några klick, samt lägger till önskemål och krav på exempelvis utbildning, körkort eller liknande. I fritextfältet skriver du in #jobbjustnu om du behöver personal omgående.
– Samtidigt ser du i högra spalten hur annonsen kommer att se ut när den är publicerad, förklarar Karin Andersson.

Skilj på ”meriterande” och ”krav”

Någon längre presentation av företaget behövs inte. Arbetsförmedlingen har nämligen en separat tjänst för detta – Företagsprofil – där arbetsgivare kan skapa sin egen presentationssida. Jobbannonsen länkar automatiskt till företagsprofilen.
Annonsen kan också hämtas av andra sajter, som LinkedIn

Vad är då viktigt att tänka på när man skriver sin jobbannons?

– Ett tips är att lista tre till fem huvuduppgifter och förklara dem tydligt. Var också tydlig med vad som är krav och vad som är meriterande. Se till att vara realistisk så att du inte går miste om bra kandidater i onödan.

Matchningen mellan Arbetsförmedlingens platsbank och kandidatbank är effektiv.
– När du skapat en annons får du förslag på kandidater som du direkt kan kontakta, du behöver inte vänta in ansökningar.

Här kan du som arbetsgivare annonsera i Platsbanken: arbetsförmedlingen.se/annonsera

Annonsera kostnadsfritt på Platsbanken: Så här gör du

  • Logga in på ditt konto på Arbetsförmedlingen
  • Skapa en ny annons
  • Välj rubrik och yrke
  • Skriv eller klistra in din annonstext
  • Skriv in #jobbjustnu om du söker personal snabbt
  • Fyll i uppgifter om jobbet och arbetsplatsen, ange särskilda krav och önskemål
  • Publicera!

Den digitala Arbetsförmedlingen

På arbetsförmedlingen.se/arbetsgivare finns i dag ett brett utbud av digitala tjänster som gör livet enklare för dig som söker personal. Där kan du bland annat lägga upp en platsannons i Platsbanken som är Sveriges största jobbsökarsajt, göra sökningar i kandidatbanken eller genomföra anställningsintervjuer via Snabbintervjuer som är videosamtal med hr-stöd. Allt är givetvis kostnadsfritt.

Här skapar du arbetsgivarkonto