Hela den här avdelningen är en annons från Australienresor

De mest exklusiva och lyxiga platserna du kan bo på i Australien

3 april, 2017

Simma med sköldpaddor? Svit med 360 graders utsikt över Sydney? Eller romantiskt lyxtält vid Ayers Rock? Det finns mängder av exklusiva hotell och resorter i Australien. Här är fyra av dem som du sent kommer att glömma.

Om du korsar jordklotet för att resa runt i Australien är chansen stor att du besöker de populära resmålen Sydney, Kangaroo Island, Stora Barriärrevet eller Uluru.
– Och då kan ett par dagar på en extra lyxig resort bli det där lilla extra som gör resan ännu mer speciell, säger Martin Dahl Jespersen, försäljningschef på Australienresor.

Dahl Jespersen upplever att allt fler efterfrågar exklusiva ”once in a life time”-reseupplevelser, gärna sådana som få har varit med om.
– Många har god ekonomi och prioriterar unika och säregna upplevelser. Samtidigt har dessa resenärer inte något emot att kombinera lyx och budget, och spenderar gärna några nätter i tält i vildmarken, säger Dahl Jespersen.

Upplev alla dessa unika resorter på en och samma resa – läs mer om reseförslaget här.

Om du bor på något av hotellen nedan har du bästa möjliga utgångspunkt för att uppleva områdenas alla fantastiska sevärdheter.

Southern Ocean Lodge är designat med den unika naturen i åtanke, och sväva nästan på toppen av en klippa i ett dramatiskt landskap längs kusten.

1. Southern Ocean Lodge

Southern Ocean Lodge anses vara en av de bästa hotellanläggningarna i Australien, och har vunnit utmärkelser flera år i rad.
– Här är lyxen mycket avslappnad och du har chansen att få se alla möjliga kända personer här, säger Dahl Jespersen.

Resorten ligger på Kangaroo Island, som brukar kallas Australiens svar på Galapagos. Här har du stor chans att se de flesta australiensiska djur: kängurur, koalor, vallabyer, pingviner, echidnas (myrpiggsvin) och ett rikt fågelliv.

Förutom spa, ”help yourself”-vinbarer och prisbelönt mat kan du åka på utflykter på ön för att uppleva den unika naturen och det fantastiska djurlivet.

Om du vill bo lyxigt och centralt i Australiens största stad, är Park Hyatt Sydney ett bra alternativ.

2. Park Hyatt Sydney

Park Hyatt är ett intimt hotell med Sydneys kanske bästa läge, precis intill Sydney Harbour Bridge med utsikt över operahuset. Hotellet är perfekt för dig som ska spendera några dagar i Australiens största stad, och vill ha nära till alla sevärdheter och aktiviteter som Sydney har att erbjuda.
– Först och främst är läget och servicen det som gör Park Hyatt Sydney unikt. Takterrassen med pool är endast tillgänglig för hotellets gäster och är en av de mest exklusiva takterrasserna i världen, säger Dahl Jespersen.

Hotellet har 155 rum och alla gäster har en personlig butler dygnet runt. Den bästa sviten, Sydney Suite, har 360 graders utsikt över hela hamnområdet från en egen privat takterrass.

Missa inte heta erbjudanden och nyheter, prenumerera på Australienresors nyhetsbrev.

Lizard Island Resort ligger nära naturen, omgiven av svajande palmer och med utsikt över havet och Stora Barriärrevet.

3. Lizard Island Resort

Lizard Island Resort är en exklusiv resort som ligger på en obebodd ö på Stora Barriärrevet. För att ta sig hit åker man med ett litet flygplan från Cairns som tar ungefär en timme.
– Många menar att det här är Stora Barriärrevets vackraste ö. Du kan förvänta dig en helt underbar upplevelse, med utmärkt service och fantastisk mat lagad av några av Australiens bästa kockar, säger Dahl Jespersen.

Ön har 24 kritvita stränder som man i stort sett har helt för sig själv.

Lizard Island Resort har ett stort utbud av aktiviteter. Här kan du spela tennis, fiska och gå på guidade vandringar eller båtturer. Dessutom kan du snorkla eller dyka på revet för att titta på krabbor, musslor, sjöstjärnor, koraller och alla färgsprakande och fascinerande fiskar.
– De flesta tycker att den häftigaste och mest överväldigande upplevelsen är att simma med de stora sköldpaddorna, säger Dahl Jespersen.

Vill man sova utomhus under stjärnorna vid Uluru kan man göra detta hos Longitude 131°, tack vare de nybyggda verandor som tälten nu fått.

4. Longitude 131°

En vistelse på Longitude 131° är ett ultimat sätt att uppleva Uluru och Australiens röda centrum. De 15 exklusiva lyxtälten har fri utsikt över den enorma stenformationen Uluru, långt från folkmassorna.
– Longitude 131° är en lyxig, miljövänlig och romantisk resort där man från sitt eget tält kan uppleva soluppgången och solnedgången över Uluru och den orörda nationalparken. Det är en unik upplevelse och garanterat ett minne för livet, säger Dahl Jespersen.

Den enorma stenformationen består av röd sandsten, är 348 meter hög och anses vara en helig plats för aboriginerna. Närmaste stad ligger 450 kilometer bort.

Utflykter med duktiga guider ingår, samt middag under stjärnorna.

Läs mer om Australien och få tips och inspiration här.

Se ett klipp från Longitude 131° nedan:

Så beställer du din resa till Australien

Australienresor, specialist på resor till Australien, skräddarsyr resan efter dina önskemål. Kontakta oss på telefon 08-676 9790 och e-post info@australienresor.se.
Det är en god idé att beställa resan så tidigt som möjligt, gärna upp till 11 månader före avresa. Då får man tillgång till de billigaste flygbiljetterna och det finns som regel plats på de aktiviteter man önskar göra

Läs även: Här finns vilda djur du aldrig sett förut, Fyra spektakulära naturupplevelser i Australien, Här är bästa sättet att utforska Australiens unika platser.