Hela den här avdelningen är en annons från Australienresor

Fyra spektakulära naturupplevelser i Australien

14 november, 2016

De flesta vet om att Australien är ett semesterparadis med sol och värme, strandliv och surfing.
Men detta gigantiska land erbjuder mycket mer än så. Australien är fullt med mäktiga upplevelser för natur- och djurentusiaster.

Vill du ha en aktiv semester med fart och spänning ska du åka till Australien. Det är ett av världens mest kontrastrika och fascinerande länder med underbart klimat, storslaget djur- och naturliv, frodiga regnskogar och spännande storstäder. Att resa hit passar både vuxna och barn.

Australienresor har tillsammans med Tourism Australia valt ut fyra aktiviteter för den som vill åka på en aktiv semester i Australien.

Läs mer om Australien och få tips och inspiration här.

1. The Great Ocean Walk: En oförglömlig vandring

The Great Ocean Road är en av världens vackraste kustvägar. Den 300 kilometer långa vägen slingrar sig genom spektakulära landskap i delstaten Victoria, längst ner i södra Australien.

Den som vill ta sig ännu närmre den storslagna naturen i området kan vandra längs The Great Ocean Walk. Den 104 kilometer långa vandringsleden följer kusten från byn Apollo Bay och hela vägen till den säregna klippformationen De tolv apostlarna. Vandringen passar de flesta – oavsett kondition – eftersom du kan välja att gå kortare eller längre sträckor.

Längs vägen kan du bland annat utforska delar av aboriginernas historia eller gamla skeppsvrak. Eller varför inte göra en privat upptäcksfärd till avskilda stränder, höga klippor och flodmynningar med spännande djurliv?

Utbudet av boende längs vägen är stort. Du kan hitta allt från billiga stugor och campingplatser till lyxiga sparesorter. Även de lyxigare alternativen finns till ett överkomligt pris.

2. Upptäck obebodda öar med privat segelbåt

Om segling är din stora passion – åk till Whitsundays, eller Pingstöarna som det heter på svenska. Ögruppen består av 74 stora och små öar, de flesta obebodda. Här kan du uppleva och utforska regnskog, små idylliska semesterbyar eller testa vattensporter. Whitsundays ligger på samma breddgrad som Rio de Janeiro och Tahiti vilket ger en behaglig medeltemperatur året om.

För vad är väl bättre än långa vita sandstränder och solsken? I Whitsundays finns Whitehaven Beach – den kritvita sandstranden som gång på gång har utsetts till en av världens finaste stränder.

Ett hett tips är att ta en dags – eller flera dagars – kryssning med segelbåt från Whitsundays. Du kan välja att ta det lugnt och njuta av livet på däck, eller hissa segel och hjälpa till med andra uppgifter på båten. Längden på turen bestämmer du – allt från en till sex dagar. Passa på att njuta av solen på däck, bada, snorkla vid de många korallreven i Whitsundays eller besöka orörda öar med vita sandstränder. Många väljer att njuta av solnedgången med ett glas vin eller en iskall drink.

Ett ännu mer spännande alternativ – särskilt för dem som reser i grupp eller flera familjer i sällskap – är att hyra en egen segelbåt med både kapten och kock ombord. Ni bestämmer rutten själva och vilka öar som ska utforskas.

Om du är extra förtjust i fart och spänning rekommenderas en katamaran.

Det finns alltså möjlighet till många olika typer av seglingssemester i Whitsundays. En bra idé är att planera resan i god tid för att inte missa något. Flera båtar har utvalda seglingsdagar vilket betyder att du måste boka i förväg.

Är du sugen på en seglingssemester men osäker på vilken typ av båt eller resa du ska välja? Kontakta Australienresor här för råd och vägledning.

Missa inte heta erbjudanden och nyheter, prenumerera på Australienresors nyhetsbrev.

3. Förflytta dig tusentals år tillbaka i tiden och upplev unika fisketurer

Arnhem Land räknas inte bara som en av de allra bästa fiskeorterna i hela Australien; det är även aboriginernas reservat fullt av välbevarad kultur. Urinvånarna har bott i området i tusentals år och deras kultur, minnesplatser och värderingar präglar området i allra högsta grad.

Här kan du välja och vraka mellan flera olika fiskedestinationer och utflykter. Du kan till exempel boka en personlig guide som följer med på övernattningsutflykter och lär dig olika fiskemetoder och visar dig de bästa floderna och lagunerna. Allt tillsammans med en kock som förbereder alla måltider.

Få researrangörer tillåts att ordna resor hit, vilket gör platsen ännu mer speciell. För den fiskeintresserade finns gott om tillfällen att fiska: Arnhem Land består av en flera hundra kilometer kustlinje, stora flodsystem, öar, stränder och rev.

4. Se delfiner, sköldpaddor och valar från kajaken

Att se delfiner, sköldpaddor och valar ute till havs är mäktigt – men ser du dem från en havskajak blir upplevelsen ännu starkare. Det är precis vad som erbjuds i Byron Bay.

Här kan du spendera en dag i havskajak med goda chanser att se delfiner, sköldpaddor, valar och andra marina arter. En kajaktur passar både barn och vuxna – erfarna liksom oerfarna. Cape Byron Kayaks garanterar att du både får se och får närkontakt med delfiner, sköldpaddor och valar.

Byron Bay är en känd badort med underbara stränder, utmärkta surfmöjligheter och en konstnärlig befolkning. Här kan du ta livet med ro. Staden har ett brett utbud av både enkla och lyxiga boenden. För den aktive finns mängder av aktiviteter – från surfing och fallskärmshoppning till dykning och kajakpaddling.

Läs mer om Australien och få tips och inspiration här.

Så beställer du din resa till Australien

Australienresor, specialist på resor till Australien, skräddarsyr resan efter dina önskemål. Kontakta oss på telefon 08-676 9790 och e-post info@australienresor.se.
Det är en god idé att beställa resan så tidigt som möjligt, gärna upp till 11 månader före avresa. Då får man tillgång till de billigaste flygbiljetterna och det finns som regel plats på de aktiviteter man önskar göra

Läs även: 8 anledningar att välja Australienresor framför att beställa på internet.

ta_aus5