Hela den här avdelningen är en annons från Australienresor

Sex lyxiga upplevelser i Australien

29 december, 2017

Vita sandstränder och kristallklart vatten, ”barfota-lyx” och ett spännande djurliv. Här är sex svårslagna upplevelser i Australien.

Njut av sanden mellan tårna och känn hur kroppen slappnar av. Fyll ett glas av hotellets årgångsvin iförd bekväma flip-flops. Dröm dig bort på ett tåg mitt i ödemarken och se en känguru hoppa utanför fönstret.

När du reser samlar du på dig värdefulla upplevelser – och minnen för livet. Och allt fler lägger pengar på kvalitet.

– Vi ser att trenden är att allt fler vill ha hög standard på både hotell och upplevelser, men även på flygresorna, säger Martin Dahl Jespersen, försäljningsdirektör på Australienresor.

Men han betonar att inte alla är ute efter en semester med guldkant.

– Vi märker att våra gäster njuter mest av avslappnad lyx, eller ”barfota-lyx” som vi kallar det. De vill ha unika upplevelser – gärna inbäddade i ett spektakulärt landskap. Och har man inte budget för det för hela resan, kan man alltid uppleva något väldigt speciellt under en del av semestern, säger Dahl Jespersen.

6 lyxiga upplevelser i Australien

Tåg är ett spännande sätt att uppleva Australien på. Foto: Tourism NT

The Ghan – äventyrlig tågresa med smak av ödemarken

Tågresan går genom det australiensiska landskapet från Adelaide i söder till Darwin i norr. Luta dig tillbaka med ett glas bubbel i handen och njut av en av världens vackraste järnvägar. När vi börjar närma oss den robusta outbacken ”Never Never” kommer du att märka att landskapet skiftar färg – och sakta förvandlas till ett rostfärgat landskap.

Maten ombord på tåget är av högsta kvalitet – och i restaurangen The Queen Adelaide serveras en gourmetversion av bush tucker, även kallad bush food.

Beställ konceptet The Ghan från Australienresor och följ med på en spännande tågresa

Southern Ocean Lodge är designat med stor hänsyn till den omgivande naturen.

Southern Ocean Lodge – ett med naturen

En koala leker utanför Southern Ocean Lodge. Han tittar nyfiket på gästerna som har spenderat natten på Kangaroo Island som ligger utanför Australiens sydkust. Hotellet har blivit framröstat till Australiens bästa boende – och gästerna vittnar om en magisk plats där himlen blandar sig med havet. Här kan du slappna av och vara dig själv. Och det är helt okej att glida ner i matsalen i morgonrock och tofflor för att äta frukost. Det finns även en vinkällare och en minibar för den som vill njuta av ett glas vin samtidigt som solen går ner över det kristallblåa vattnet.

I Whitsundays finns en av världens vackraste stränder.

Segla i Whitsundays

Om du tycker om att segla är Australiens östkust, där ögruppen Whitsundays mynnar ut i Korallhavet, perfekt. De 74 öarna ligger inom Stora Barriärrevet – och Whitehaven Beach brukar kallas för en av världens vackraste stränder. Det stora revet medför att det inte finns några underströmmar eller vågor, ett perfekt upplägg för dig som tycker om att dyka eller snorkla.

Du kan hyra en egen båt med besättning, full service och snorkelutrustning – eller följa med på en av utflykterna som arrangeras två gånger i veckan.

Snorkling vid natursköna Lizard Island Resort.

Lizard Island – ”barfotasemester” av högsta kvalitet

Vita stränder, svajande palmer och ett spännande djurliv. Den vackra ön Lizard Island ligger norr om Barriärrevet utanför Cairns. Ett besök i området präglas av total avslappning – och njutning. På den femstjärniga anläggningen ingår allt från minibar, picknickkorgar, australiensiska viner, småbåtar och snorkelutrustning med tillhörande lektioner.

Australiaresor har skräddarsytt ett exklusivt paket där Lizard Island utgör en del av resan.

Unna dig själv några dagar på Qualia.

Qualia – Barriärrevets hjärta

Det första som du kommer att lägga märke till på Qualia är lugnet. Lyxhotellet Qualia ligger på Hamilton Island, i den vackraste delen av Barriärrevet, och med närhet till Whitsundays underbara stränder. Här är lyx och hög service i fokus, vilket betyder att du kommer att bli uppvaktad av personalen utan att du behöver be om hjälp. Om du får tid över kan du passa på att besöka någon av anläggningens fantastiska restauranger, pooler eller varför inte promenera ner till båtklubben för en tur ut på havet. Du kan också golfa på den närliggande ön Dent Island som erbjuder en mästerskapsbana med 18 hål.

Läs mer om Qualia

Lord Howe Island ligger två timmars flygning från Sydney och Brisbane.

Lord Howe Island – exklusiv mindfulness

Paradiset på jorden finns – och det heter Lord Howe Island. Knappt 400 människor är bosatta på ön och det får aldrig vistas mer än 400 turister åt gången på området. Det finns varken ormar, sandloppor, mobiltelefoner eller bilar på ön, så du kommer snart att upptäcka varför ön kallas för paradis. Bor du på Capella Lodge kommer du att få ta del av en magisk utsikt över Lover’s Bay. Lagunens turkosa vatten och kritvita sand kommer att vagga in dig i ett tillstånd av mindfulness. Här blir du inte bara kär i din partner – du blir förälskad i livet.