BlueSteps nya VD: ”Vi erbjuder ett komplement till de vanliga bankerna”

De flesta av oss behöver ekonomisk hjälp vid ett eller flera tillfällen i livet. Har du då vad som krävs för att få lån hos din bank?

Vilken av BlueSteps produkter passar dig bäst? Läs mer här.

 

Det är inte helt okomplicerat att få ett lån idag. Anställningsformerna ser annorlunda ut, nyanlända saknar kredithistorik och nya företag startas. För många i de här situationerna är det ett blankt nej vid låneansökan hos en vanlig bank. De kan vända sig till BlueStep där man förstår att människors situationer ser olika ut och möter sina kunder på deras premisser.

 

Ge kunderna en chans

I somras tog Øyvind Thomassen över rodret som VD på BlueStep. För honom är det viktigt att BlueStep är en bank som visar förståelse och ger sina kunder en chans när deras vanliga banker har sagt nej.

– Många som hör av sig till oss är lite stukade. De har fått nej av sin vanliga bank och ser oss som en sista möjlighet. När de förstår att vi kan hjälpa till, att de kan få ett lån som kan förändra tillvaron, förstår de också att de måste börja sköta sin privatekonomi på ett mer hållbart sätt, säger Øyvind och fortsätter:

 

– Men vi kan hjälpa långtifrån alla som tar kontakt med oss, exempelvis när kalkylen inte går ihop.

 

Komplettera istället för att konkurrera

Det finns inget intresse av att konkurrera med vanliga banker, utan istället komplettera. När personer med moderna anställningsformer, nystartade företag eller mindre betalningsanmärkningar inte kan få den hjälp de behöver hos sin vanliga bank kan de vända sig till BlueStep.

– När bankerna av olika anledningar ser en för stor risk i ett bolån eller ett privatlån kan vi ofta hjälpa till. Och under den tid kunden är hos oss, vilket brukar vara mellan tre och fyra år, kan de behålla alla andra affärer hos sin vanliga bank, säger Øyvind.

 

200 anställda med nästan 20 olika nationaliteter

För att möta sina kunder har BlueStep gjort sig mer tillgängliga och erbjuder idag fler sätt att kontakta dem men också genom att möta kunder på deras eget modersmål.

– Här på vårt kontor i Stockholm har vi bland vår personal en stor variation när det kommer till ursprung och bakgrund, vi kan därför hjälpa våra kunder på många olika språk.

 

Här kan du ansöka om lån hos BlueStep.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication