Checklista: Det här behöver du för att låna till en bostad

Funderar du på att köpa en ny lägenhet? Det finns en hel del att tänka på inför ett bostadsköp – inte minst den ekonomiska biten och vilken typ av lån du ska ta.

Funderar du på att köpa ny bostad? Här kan du läsa mer om lånelöfte hos BlueStep.

 

Att köpa ett hem är något av de absolut största investeringar du kan göra, därför gäller det att vara påläst så att du träffar rätt i bostadsmarknaden. Förutom att fundera ut ett läge som passar dig och hur många kvadratmeter som krävs kvarstår det allra viktigaste: Pengarna.

 

För att få råd att köpa bostad behöver de flesta ta ett lån hos banken – här är en lista på vad du behöver tänka på för att nå dit.

 

Det är en fråga om anställning

Hos de traditionella bankerna finns ofta ett krav på att du ska ha en fast anställning för att det ska kunna vara möjligt att få ett lånelöfte. Hos BlueStep finns det andra saker som är viktigare. Idag har många moderna anställningsformer som vikariat och projektanställningar eller är egenföretagare – och har råd att betala av på sitt bolån. I stället för att ge avslag på grund av anställningens art gör BlueStep en noggrann helhetsbedömning av din ekonomiska situation och försöker hitta passande lösningar.

 

Den fläckfria kredithistoriken

Alla kan göra misstag. Att inte betala en räkning i tid eller vara i en pressad situation, som en separation, där det inte går att lösa den ekonomiska biten direkt är vanligt. Ändå dömer många traditionella banker ut någon med betalningsanmärkningar och ger avslag vid en låneansökan. BlueStep tar hänsyn till den mänskliga faktorn och tittar på din ekonomiska situation just nu och förmågan att kunna betala av lånet nu och i framtiden.

 

Insatsen är början på ett nytt kapitel

För att få låna till en bostad krävs en kontantinsats. Ditt framtida hem kan belånas upp till 85 procent vilket innebär att du behöver ha resterande 15 procent som insats. Hos BlueStep kan du kontakta en bolånespecialist, oavsett om du hittat ditt drömboende eller fortfarande letar, för att få hjälp på vägen. Ta reda på hur mycket du får låna och var redo när budgivningen rasslar igång. Lånelöftet kostar ingenting och är giltigt i tre månader. Men att hitta sitt nya hem kan ta längre tid än så – då kan du ansöka om att förlänga löftet.

 

Här kan du ansöka om lånelöfte hos BlueStep.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication