5 vanliga frågor om din transport

Leveranstid, kostnader och tull.
Här är de vanligaste frågorna till DHL Freight – och svaren på dessa.
– Frågan om leveranstid är ständigt återkommande, säger Mikael Hagström, process specialist hos DHL Freight.

Så kan DHL Freight hjälpa ditt företag

En vanlig dag får DHL Freights kundtjänst mängder av samtal om leveranser till utlandet. Nedan listar Mikael Hagström de fem vanligaste frågeställningarna:

När är vår leverans framme hos kund?
Jag vågar påstå att den här typen av samtal är allra vanligast. Svaret? Utifrån status på sändningen kan vi se i systemet när den förväntade leveransen är tänkt att ske och då förmedlar vi det. Sedan tror jag att många frågar detta som en sorts kontrollfråga, man vill vara säker på att allt fungerar.
Läs mer om leveranser här

Vad kostar det att skicka gods med DHL Freight?
– Företag som inte har avtal med oss hör ofta av sig och vill ha ett pris på vad det kostar att skeppa varor. Vi kan i de flesta fall hjälpa till och ge bra svar, så länge man har koll på destination och volym. Ju mer specifik man kan vara, desto bättre kan vi svara.
– Om man skapar ett konto på vår hemsida eller aktiverar prisfunktion i bokningssystemen går det att kolla upp priserna på egen hand.
Läs mer om Beräkna Pris här

Hur bokar man?
– Enklaste sättet är att registrera och boka sin leverans är i ett av de TA- eller bokningssystem som finns på marknaden. Där kan du själv välja produkt och ange sändningsinformation. DHL har ju även sitt egna bokningssystem DHL Multishipping, där man enkelt och kostnadsfritt kan skapa ett konto och hantera sina bokade leveranser.
Läs mer om bokning här

Hur fungerar det med tulldokument?
– En väldigt vanlig fråga, framför allt hos företag som exporterar till Norge. Man ska alltid skicka in kopior på tulldokumenten till oss centralt. Det är alltså inte okej att sätta tulldokumenten direkt på pallen eller bara ge handlingarna till chauffören. Väljer man att använda vår DHL Multishipping går det att bifoga dessa dokument direkt i bokningen och då är det fixat på nolltid.
Läs mer om tull här

Är det svårt att skicka utomlands?
– Nej, inte alls. Eftersom de flesta skickar inom EU fungerar det nästan exakt likadant som att skicka gods inom Sverige. Det är samma DHL-bil som kommer och hämtar även de försändelserna och bokning sker i samma system. Skickar man utanför EU, som till Norge, är varorna tullpliktiga. Men det behöver inte alls vara krångligt om man läser på och har ordning på papperna.

DHL Freight – se erbjudandet här

Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies