Annons
Innehåll från EZOgreen

Fem fördelar med miljövänliga tvättmedlet

Ett tvättmedel som både är snällt mot ditt barns känsliga hud och miljön – samtidigt som det gör kläderna skinande rena. Känns det som en omöjlig ekvation? Med ny smart teknik blir det möjligt – här berättar vi hur det går till.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis – få tvättmedlet hemlevererat 

1. Bra för din ekonomi

Genom att prenumerera på ditt tvättmedel och få det levererat direkt till dörren kommer du aldrig mer behöva stå i tvättstugan med berg av smutsig tvätt men inget tvättmedel.

Med EZOgreen får du hemleverans utan extra kostnad. Eftersom det är så drygt blir det också ett bra val både för miljön och plånboken. Endast 10 gram pulver räcker för att tvätta rent en full maskin.

2. Miljövänligt och giftfritt

Med nya rutiner i tvättstugan kan du minska ditt miljöavtryck. I regel tvättar vi för ofta och många tvättmedel innehåller kemikalier som är skadliga för miljön, tensider som löser upp fett och enzymer som bryter ner proteinerna i fläckarna. Men det finns giftfria alternativ.

Tack vare ny avancerad teknik, så kallad non-bio-mikroteknologi, blir dessa ämnen överflödiga och innehållsförteckningen på tvättmedelsförpackningen till EZOgreen har kortats ner till enbart två huvudingredienser. Det är samma typ av teknik som används för elektrolys och lätt alkaliskt vattnet med högt pH-värde ger hög tvätteffekt.

De unika egenskaperna gör att giftiga och aggressiva kemikalier inte längre behövs. Och det gör inte heller sköljmedel, eftersom tvättmedlet inte heller innehåller några enzymer som sliter på kläderna och gör dem styva.

3. Skonsamt mot huden

Många lider av allergier och får torr hud, eksem eller klåda av starka kemikalier som finns i flera vanliga produkter som vi har i våra hem. Att byta tvättmedel är ett sätt att minska besvären.

Tvättmedlet EZOgreen, som nyligen lanserats i Sverige, är ett alternativ som har utvecklats just för att vara skonsamt mot huden utan att kompromissa med andra önskvärda tvättegenskaper. Utan enzymer, fosfater, klor eller blekmedel tvättar det rent samtidigt som du undviker att rubba den naturliga balansen i din känsliga hud.

4. Effektiv mot fläckar

Tack vare sin unika formel och smarta teknik kan du bli kvitt även de svåraste fläckarna.

En undersökning genomförd av det tyska testmagasinet Stiftung Warentest visar dessutom att tvättmedel i pulverform är mer effektivt mot fläckar än flytande tvättmedel.

Ett tips är att lägga plagget i blöt och gnugga lite EZOgreen både på fram- och baksidan av tyget innan du tvättar som vanligt i maskin enligt plaggets tvättinstruktioner.

5. Vårdar dina kläder

Varje gång du tvättar förkortar du livslängden på dina kläder och det är också risk att de tappar färg eller form. Därför är det smart att tvätta så skonsamt och sällan som möjligt.

Eftersom EZOgreen inte innehåller några blekämnen eller enzymer passar det även för dina mer ömtåliga plagg i till exempel ull och siden. Genom att ha samma tvättmedel för vit-, kulör- och fintvätt slipper du även hålla reda på olika förpackningar och minskar risken för olyckliga missar.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis – få tvättmedlet hemlevererat