Annons
Innehåll från EZOgreen

Känslig hud? Så kan du minska dina problem med eksem

Torr hud och eksem är ett problem många lider av. Inte sällan beror de på giftiga kemikalier som kan hittas i tvättmedel. Men det finns enkla sätt att få hjälp.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis – få tvättmedlet hemlevererat

Många lider av eksem och torr hud och får utslag av enzymer och parfym som kan finnas i bland annat tvättmedel. Därför har behovet ökat att hitta tvättmedel som är naturliga och skonsamma, både för vår hud och miljö, samtidigt som de tvättar ordentligt rent.

Ett sådant är EZOgreen, som nyligen lanserats i Sverige. Med hjälp av ny teknik och ämnet Oxitrate som tillsätts i vatten har den norska tillverkaren lyckats producera ett tvättmedel som är skonsamt mot huden, utan att ge avkall på andra egenskaper.

Behövs inget sköljmedel

Pulvret kan användas till alla typer av tvätt, men innehåller varken giftiga kemikalier eller mikroplaster. Eftersom det saknar enzymer behövs inte heller sköljmedel för att göra kläderna mjuka och lena.

EZOgreen:s grundare och vd Tor Wauer förklarar varför man velat undvika just sköljmedel:

– Vår lärdom kring sköljmedel är att det används för att göra tvätten mjukare, men det tar inte bort några kemikalier. För oss har tvättmedel egentligen bara ett uppdrag: att få kläderna att svälla så pass att så mycket vatten som möjligt kan strömma igenom. Annars används ofta kemikalier för att uppnå den effekten, säger han.

Lindrar mot känslig hud

EZOgreen skapades ursprungligen med ambitionen att erbjuda ett helt miljövänligt tvättmedel. Att det sedan även skulle hjälpa dem som lider av både svårare eksem och känslig hud var delvis en lycklig slump, förklarar Tor Wauer.

– Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att ett tvättmedel kunde ha en sådan lindrande inverkan på känslig hud. Jag har ju själv haft psoriasis i många år, men min hud har blivit lugnare och jag kliar mig mycket mindre i dag.

Med hjälp av modern teknologi har EZOgreen gjorts effektivt – 10 gram pulver i en full maskin räcker för att tvätta rent.

Tvättmedlet säljs som smart prenumerationstjänst, och levereras gratis hem i brevlådan varannan månad.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis – få tvättmedlet hemlevererat