Annons
Innehåll från EZOgreen

Ny teknik bakom unikt tvättmedel – helt fritt från giftiga kemikalier

Tvåbarnspappan Ronny Zingmark hade länge sökt ett tvättmedel som är 100 procent miljövänligt och allergivänligt. Nu använder han EZOgreen som är helt fritt från enzymer och starka kemikalier. – Det känns jätteviktigt att inte utsätta barnen för skadliga ämnen, säger han.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis (ingen bindningstid) – få tvättmedlet hemlevererat

Paret Ronny Zingmark och Amanda Lundin och deras två barn, som är 2 och 4 år, bor i en lägenhet i Orsa i Dalarna.

– Vi tvättar nog i snitt 6-7 maskiner i veckan. I perioder blir det väldigt mycket tvätt – vår yngsta har precis slutat med blöjor, och båda barnen har varit sjuka en hel del i februari och mars, berättar Ronny.

Sedan i december förra året använder de det nya tvättmedlet EZOgreen som utvecklats i Norge, och nu lanseras i Sverige.

Varför EZOgreen?
– Min sambo Amanda såg en annons i sitt flöde och tyckte att det lät intressant – vi hade länge sökt ett tvättmedel som är skonsamt både mot huden och miljön. Vi vill minimera de kemikalier som våra barn kan utsättas för. Amanda har dessutom eksem och kan reagera på tvättmedel som innehåller starka kemikalier och doftämnen, säger Ronny.

Ny teknik: Svagström eliminerar smuts

EZOgreen innehåller inget av de vanliga starka ämnen som brukar finnas i tvättmedel, som finns där för att garantera att tvätten blir helt ren – till exempel blekmedel, enzymer, tensider, klor och fosfater.

Tvättpulvret är istället utvecklat med en unik teknik där ämnet Oxitrate BW tillför vattnet minimala doser med elektricitet, vilket skapar en svagström som tar kål på all smuts och alla bakterier. Detta sker både effektivt och skonsamt mot textilierna.

Blir tvätten helt ren?
– Ja, 100 procent, vi är helnöjda. Eftersom vi har små barn så har vi ofta rätt hårt smutsad tvätt, men alla fläckar försvinner. Dessutom behöver vi bara det här tvättmedlet – det funkar lika bra till kulör-, vit- och fintvätt.

Ni prenumererar på tvättmedlet, hur går det till?
– Vi får vi tvättmedlet hemlevererat i brevlådan varannan månad, utan någon extra kostnad. Det är extremt praktiskt – tvättmedel behöver man alltid ha hemma.

Plaggen blir naturligt mjuka

Förutom att EZOgreen är miljövänligt och snällt mot både kläderna och huden, är det också drygt. Man behöver bara dosera ungefär en sjundedel så mycket tvättmedel som normalt: Endast 10 gram per tvätt.

Man behöver dessutom inte något sköljmedel. Plaggen blir naturligt lena och mjuka eftersom tvättmedlet inte innehåller några enzymer som kan göra tyget styvt och strävt.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis (ingen bindningstid) – få tvättmedlet hemlevererat