Annons
Innehåll från EZOgreen

Tvätta kläderna miljövänligt utan giftiga kemikalier

Familjen Jonsson i Sandviken prenumererar på nya tvättmedlet EZOgreen, som är helt fritt från enzymer och starka kemikalier. – Det är superpraktiskt, vi får hem det i brevlådan. Tvätten blir underbart mjuk och jag som har känslig hud slipper äntligen klåda och utslag, säger Terese Jonsson.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis (ingen bindningstid) – få tvättmedlet hemlevererat

Terese Jonsson, hennes man och deras två söner, 5 och 2 år, bor i en villa i Sandviken.
– Det blir mycket tvätt, i snitt fyra maskiner i veckan. Därför känns det extra viktigt att använda ett tvättmedel som är 100 procent miljövänligt, säger Terese.

Sedan i somras prenumererar familjen på tvättmedlet EZOgreen som är helt fritt från enzymer, fosfater, klor, blekmedel och aggressiva kemikalier som kan finnas i vanliga tvättmedel.

EZOgreen är därmed skonsamt både mot miljön, kläderna och huden.

Gratis leverans till brevlådan

– Hemleveransen kommer i vår brevlåda och kostar inget extra. Behöver vi mer tvättmedel – som nu i mars i magsjuketider – kontaktar vi bara deras kundtjänst, det är väldigt smidigt.
– Tvättmedel är något man alltid behöver ha hemma, så det är praktiskt med en prenumeration. Man slipper dessutom kånka hem lådorna.

”Min son fick eksem av vanligt tvättmedel”

Terese fick tips om EZOgreen i en Facebook-grupp där medlemmarna utbyter erfarenheter om sina allergier.

– Jag har känslig hy och vår yngsta son har eksem, så vi reagerar direkt om ett tvättmedel innehåller kemikalier och doftämnen. Min hud börjar klia och jag kan få utslag och sonen får eksem i form av små prickar som kliar.

Mjuka plagg – utan mjukmedel

Sedan de började tvätta med Ezogreen märker de inga sådana symtom alls.
– Tvätten blir dessutom ljuvligt mjuk, man behöver inget mjukmedel. Plaggen blir naturligt lena eftersom tvättmedlet inte innehåller några enzymer som kan göra kläderna styva och sträva.

En annan fördel är att tvättpulvret är drygt:
– Man behöver bara en matsked till en full maskin.

Unik teknik: Inga kemikalier behövs

Normalt innehåller tvättmedel kemikalier som kan slita både på kläderna och miljön. Vanliga substanser i tvättmedel är tensider som gör fett vattenlösligt och enzymer som bryter ner proteiner i fläckar. Blekmedel i vitvätt bleker bort smuts och fläckar.

Inga av dessa ämnen behövs i nyheten EZOgreen, som utvecklats i Norge, och nu lanseras i Sverige.

Tvättpulvret består endast av två ingredienser sammansatta med avancerad så kallad non-bio-mikroteknologi:

  • Det aktiva ämnet Oxitrate BW är ett resultat av omfattande forskning. Det tillför vattnet minimala doser med elektricitet vilket skapar en svagström som tar kål på all smuts och alla bakterier. Detta sker både effektivt och skonsamt, och gör tvätten skinande ren.
  • Det andra ämnet är naturlig Zeolit, och fungerar som bärare av Oxitrate i tvättmedlet. (Zeolit används även som bärare av till exempel C-vitaminer i C-vitamintillskott.)

Garanterat rent – samtidigt skonsamt

Eftersom EZOgreen rengör både effektivt och varsamt utan att slita på tyget, behöver du bara ett tvättmedel – oavsett vilka plagg du ska tvätta.

– Det är en stor fördel. Har vi en hårt smutsad kulör- eller vittvätt blir det helt rent av EZOgreen. Men vi tvättar också regelbundet våra påslakan av bambu, som är känsliga, och jag har även tvättat plagg av siden med EZOgreen som är väldigt skonsamt mot dessa material, berättar Terese Jonsson.

Hon vill varmt rekommendera EZOgreen till andra:
– Jag ser bara fördelar med tvättmedlet: Det är drygt och därmed billigt, det kommer hem i brevlådan, är miljövänligt och skonsamt mot våra kläder och vår hud. Och, inte minst: Det tvättar alltid skinande rent och gör tvätten härligt mjuk.

EXTERN LÄNK: Beställ här: Testa EZOgreen gratis (ingen bindningstid) – få tvättmedlet hemlevererat