Annons
Innehåll från EZOgreen

Tvätta smartare – här är 6 tips du kommer att älska

Att fixa tvätten är en del av veckans livspussel och kan kännas som ett gissel – inte minst för barnfamiljen. Här är tipsen som kan underlätta er vardag.

Extern länk: Skonsamt tvättmedel utan enzymer för din finaste tvätt – prova EZOgreen gratis i en månad

Stoppa svinnet av strumpor

Ge alla i familjen var sin tvättpåse, och eget ansvar för att stoppa sina smutsiga strumpor i den. När det blir dags att tvätta samlar du ihop alla strumppåsar och kör dem i maskinen. Efteråt får alla tillbaka sin påse och kan sortera sina par. Slut på strump-pusslet och på försvunna strumpor!

Prenumerera på tvättmedlet

Dags att tvätta – och slut på tvättmedel. Tvättmedel är en sällanvara som man lätt glömmer att köpa hem. Prenumerera på ett tvättmedel och få det hemlevererat – du slipper kånka hem det och har alltid ett lager. Till exempel det miljövänliga och enzymfria tvättmedlet EZOgreen erbjuder en prenumerationstjänst; du kan välja mellan att få tvättmedlet hemskickat varannan, var fjärde eller var sjätte månad.

Tänk ”egentid” istället för ”tvättdag”

Se tvätten som ett gyllene tillfälle att få ägna dig åt dig själv – lyssna på en bok, en pod, musik. Kryp in i tvättstugans värme, njut av ostördheten och doften av nytvättat. Rena meditationen om du tar vara på tiden.

Lös det akuta

Skaffa en tvättkorg där ni bara får stoppa det som kräver tvättning omgående. Det kan vara barnets fotbollskläder, tröjan som är ett måste på förskolans fredagsfika, sport-bh:n och så vidare. Lägg andra plagg i en annan korg som blir prio två.
Är det bråttom att få ett plagg torrt? Släng in en torr, fluffig handduk i mixen i torktumlaren. Handduken suger åt sig fukt och skyndar på torktiden.

Tvätta inte för ofta

Vi tvättar i regel alldeles för ofta vilket sliter på både kläder, ekonomi och miljö. Innan du lägger ett plagg i tvättkorgen, tänk efter – är plagget verkligen smutsigt eller bara lite ofräscht? Du blir enkelt av med unken lukt och skrynklor genom att vädra plagget. Enstaka fläckar kan du ta bort med en fuktig trasa.

Fixa hotellkänslan enkelt

Njut av lyxigt släta lakan, utan att du behöver mangla eller stryka.

  • Plocka lakanen ur torktumlaren när det är lite fukt kvar. Vik ihop.
  • Har du möjlighet att hänga lakanen utomhus? Låt dem hänga ute över natten och vik dem på morgonen med en uns fukt kvar.

Extern länk: JUST NU: Tvätta gratis och garanterat miljövänligt i en månad!

Tvättmedlet som underlättar för barnfamiljen

  • Miljövänligt och giftfritt. Nyheten EZOgreen är helt fritt från enzymer, fosfater, klor, blekmedel och aggressiva kemikalier – det är skonsamt och snällt mot både miljön och huden.
  • Praktiskt med 3 i 1. Du kan använda samma tvättmedel till både vittvätt, kulörtvätt och fintvätt.
  • Prenumerera. Du kan enkelt få hemleverans, så att du alltid har tvättmedlet på plats när du behöver tvätta.
  • Drygt. Du behöver bara dosera ungefär en sjundedel så mycket tvättmedel som normalt: endast 10 gram per tvätt.