Annons
Innehåll från Honda

9 saker din elbil bör ha om du vill vara först med det senaste

Foto: Hans-Eric Orre

Dagens elbilar har inte bara nollutsläpp, de är också tekniska innovationer för att attrahera medvetna köpare som vill ha både en hållbar bil men också senaste teknik.

I dag är en bil så mycket mer än bara ett transportmedel. Den ska ha det senaste digitala infotainmentsystemet, men också ha smart säkerhet och en tilltalande modern design som både sticker ut men också är funktionell. Så vad ska man titta efter i valet av ny elbil? Vi hjälper dig hitta rätt. Här är 9 punkter som kommer göra ditt bilägande roligare, enklare och tryggare.

  • Digital förarmiljö. Kupén i moderna bilar fokuseras kring inte bara en pekskärm, utan oftast flera. Borta är knappar och reglage och istället är instrumentpanelen helt digital. Här kan föraren se allt ifrån viktig fordonsstatus till navigera, underhålla och underlätta resan.
  • Appar. Lika självklart som pekskärmar, är tillhörande app för just din bil. Förbered din bil före avresa i bilens app. Ställ in önskad temperatur, skicka navigation inför nästa resa, få information om trafiksituationen och håll koll på bilen genom geofence-zon.
  • Wi-Fi. Självklart går det att vara ständigt uppkopplad även i din bil. Med Wi-Fi hot spot i bilen kan du surfa fritt under hela resan via flera enheter. Spegla din mobil via Apple CarPlay eller Android Auto.
  • Personlig assistent. Bilens röstaktiverade assistent hjälper dig med allt ifrån att hitta närmaste laddstation till att navigera dig till en trevlig restaurang, slå på din favoritmusik eller ringa telefonsamtal.
  • Säkerhetssystem. Kameror och sensorer ger säkerhetssystem som hjälper dig upptäcka faror innan du själv gjort det och varnar och till och med nödbromsar åt dig för att undvika olyckor. För stadsmiljö och kökörning är säkerhetssystem som signalerar när bilen framför börjar röra sig smart, likaså kollisionsbegränsande gasreglering som varnar om du gasar när det finns ett föremål framför dig.
  • Parkeringshjälp. Tycker du det är krångligt att parkera i stressig stadsmiljö? Lugn, det finns hjälp. Släpp ratten och låt din bils parkeringshjälp parkera åt dig. Med hjälp av kameror och sensorer parkerar bilen själv utan att du behöver göra något.
  • Laddning. Ladda hemma via laddbox och din elbil är redo efter några timmars laddning. Med snabbladdning räcker en halvtimmes rast och du kan köra vidare.
  • Modern design. I dag ska en elbil både vara snygg och funktionell. Avskalad, slimmad design på utsidan men med effektivt utrymme invändigt. Infällda dörrhandtag och sidokameror på utsidan med tillhörande skärm inne i bilen, ger både funktion men också rena ytor för ett futuristiskt formspråk.
  • Prestanda. Elbilarnas omedelbara acceleration i kombination med dess tysta körning passar perfekt för stadsmiljö. Räckvidd anpassad för vardagspendling med batteriet under golvet ger låg tyngdpunkt och en sportig känsla i stadskörning.

 

Honda e- tech lead/design lead

Lilla elbilen Honda e är en teknisk tuffing gjord för stadskörning. Upp till 22 mils räckvidd och 136 eller 154 hästkrafter fixar vardagspendling och snabbladdar 80 procent på endast en halvtimme. Honda e är medvetet designad för att dra blickarna till sig med sina stora runda lyktor, både bak och fram och avskalad design med infällda handtag för att förstärka de rena ytorna. Sidobackspeglarna är utbytta mot senaste teknik med led-kameror som återspeglas i sidoskärmar inne i bilen. Kamerorna tar dessutom minimalt med plats, både snyggt och praktiskt i trång stadsmiljö. Självklart är Honda e ständigt uppkopplad och invändigt ryms hela fem stora pekskärmar med allt från bilens fordonsstatus till infotainment och speglas direkt från Apple CarPlay eller Android Auto. Honda e kan prata med dig, berätta var närmaste laddstation finns men har också senaste säkerhet för att alltid skydda dig och dina passagerare.

Läs mer om Honda e och alla de innovativa funktioner som bilen har