Nya fiffiga funktioner och mer förvaring
– elbilen tar allt större plats på vägarna

Nya fiffiga funktioner och
mer förvaring – elbilen tar allt
större plats på vägarna

”Jaguars designer har försökt att ta vara på elbilens proportioner”

Den ökande försäljningen av elbilar ger inte enbart ett lägre klimatavtryck.
Det innebär också nya lösningar i form av mer lastutrymme och förvaring.
Hyllade och helt eldrivna Jaguar I-PACE är ett exempel på detta.

Laddbara bilar tar allt mer plats på de svenska vägarna. År 2020 har hittills sett andelen nyregistrerade laddbilar öka med hela 113 procent jämfört med 2019. Enbart under oktober månad motsvarade laddbilarna 35 procent av nybilsregistreringarna.

Det har gått drygt två år sedan världen för första gången kunde skåda Jaguars elbil I-PACE på bilsalongen i Genève. Och det är lite över ett år sedan som den av en internationell jury utsågs till Årets bil i Europa och sex veckor senare till Årets bil i världen 2019, eller World Car of the Year.

Nu lanseras den nya generationen. Jaguar I-PACE EV320 Signature kommer till Sverige som en Limited Edition, i begränsad upplaga men med den obegränsade körglädje som brukar känneteckna det klassiska brittiska bilmärket.

I-PACE är en helt eldriven bil med räckvidd upp till 470 kilometer. Jaguars eleganta egenskaper som sportbilsmärke lyser igenom, inspirerade av  den ikoniska modellen C-X75. Men den coupéliknande silhuetten till trots är det här även en äkta fyrhjulsdriven crossover, med allt vad det innebär av smarta lösningar – för hela familjen.

LÄNK: Kampanjpris på nya I-PACE EV320 Signature

Agaton Krongård, auktoriserad Jaguarförsäljare på British Motor Group i Sverige.

Luxury vehicle, Automotive design, Car
Center console, Land vehicle, Car
Personal luxury car, Land vehicle
Head restraint, Car, Vehicle

Praktisk förvaring både bak och fram

Interiören gömmer ett benutrymme bak på 89 centimeter, vilket är fullt tillräckligt för en vuxen även om det sitter en lång person i framsätet. Under baksätet finns även ett praktiskt förvaringsfack som slukar datorn och surfplattan. 

Eftersom I-PACE saknar drivlina har man också lyckats skapa plats för en förvaringslåda à 10,5 liter under armstödet fram. Det lättlastade bagageutrymmet har fått en volym på 656 liter – och fälls baksätena ryms imponerande 1 453 liter i lastutrymmet. Fiffigt för den mindre familjen.

– Jaguars designer har försökt att ta vara på elbilens proportioner. Utan motor fram kan I-PACE istället ha en betydligt större och luftigare kupé, med tanke på bilens längd. Men Jaguars formgivare har även lyckats skapa ett rymligt bagageutrymme. Det finns även ett fiffigt förvaringsfack fram under motorhuven på 27 liter, som gjort för att lägga laddsladdarna i, säger Agaton Krongård, auktoriserad Jaguarförsäljare på British Motor Group i Sverige.

Smarta lösningar för den aktiva

Nytt för I-PACE 2021 är också en genomgående skidlucka och möjlighet att fälla baksätet 40/20/40. I stället för traditionella takrails monteras taklasthållarna direkt i karossen med hjälp av särskilda fästen. Hållarna tas snabbt på och av med en snabblåsmekanism som inte kräver några verktyg. Bra för den som gillar att ta med sig sin sportutrustning när lusten faller på – vinter som sommar.

– En annan smart detalj är cykelhållaren, som inte behöver någon dragkrok utan har färdigmonterade fästen. Vill man ha dragkrok kan man välja en avtagbar som har en dragkapacitet på upp till 750 kg. Fyrhjulsdriften som går att höjas och sänkas gör ju också att det går att ta sig fram enkelt, både i snö och vatten. Därför skulle jag säga att Jaguar I-PACE är en mycket praktisk bil, menar Agaton Krongård.

Jaguar I-PACE EV320 Signature Limited Edition har samma kvalitet, design och egenskaper av sportbil som vi upplevde i den förra prisbelönta versionen. Modellen har numera också fått trefasladdning som ger kortare laddtider, det nya intuitiva infotainmentsystemet Pivi Pro, trådlös laddning för telefonen – samt vissa exteriöra ansiktslyft, bland annat i form av en större grill och mer framhävda kromdetaljer.

LÄNK: Nya Jaguar I-PACE som förmånsbil

”EV320-modellen öppnar för stora möjligheter att även bli en framgång på privatbilsmarknaden”

Nya nyfikna Jaguarförare

Vår nya vurm för elbilar gör att Agaton Kronegård tror att Jaguar I-PACE EV320 Signature Limited Edition har stora möjligheter att nå både trogna och nya nyfikna Jaguarförare – detta både som förmånsbil och för privat ägande.

– EV320-modellen öppnar för stora möjligheter att även bli en framgång på privatbilsmarknaden, inte minst tack vare de förmånliga skattereglerna, säger han.

Jaguar I-PACE EV320 Signature Limited Edition finns i butik i Sverige fram till årsskiftet eller så länge lagren räcker.

LÄNK: Allt du behöver veta om Jaguar I-PACE

Annons - innehåll från Jaguar