”Alla ska ha råd med framtiden”

Modern teknik – tillgänglig för alla. Det är den tyska biltillverkaren Opels filosofi när de nu är inne i sin mest intensiva utvecklingsfas någonsin.
– Alla ska ha råd med framtiden, säger Martin Jonsson, Marketing Communications Manager på Opel Sverige.

Missa inte nya Opel Insignia Grand Sport.

 

Det händer mycket i bilvärlden och den tekniska utvecklingen går allt snabbare. Nu finns moderna lösningar och spännande utrustning som man knappt kunde föreställa sig för några år sedan.

 

En av tillverkarna som tagit stora steg mot framtiden är tyska Opel, som nu är inne i en spännande period och presenterar 29 nya modeller under fyra år. Och de lever alla upp till Opels slogan ”Framtiden tillhör alla”.

 

Ett bra exempel på Opels framsteg är den nya kombin Opel Insignia Sports Tourer som nu har premiär i Sverige. Jämfört med många konkurrenter är modellen lågt prissatt, instegsversionen kostar från 237 900 kronor. Trots det är Opel Insignia Sports Tourer fullmatad med modern teknik och smarta lösningar.

 

– Det är mycket som förändras i världen och framtidens mobilitet kräver att vi bygger säkrare, miljövänligare och smartare bilar. Opel vill att så många som möjligt ska kunna vara med om det här teknikskiftet – för varför ska sådant som är viktigt för alla bara finnas tillgängligt för några få? Vårt mål är alla ska ha råd med framtiden, säger Martin Jonsson.

 

Nya Opel Insignia Sports Tourer är på många sätt en perfekt bil för Sverige. Modellen, som byggs på en helt ny teknisk arkitektur, erbjuder generösa innerutrymmen och ett lastutrymme på upp till 1 640 liter. Tack vare fyrhjulsdrift och ett avancerat adaptivt chassi anpassas hela tiden stötdämpare, styrning, gasrespons och växlingspunkter så att Insignia Sports Tourer både levererar körglädje och komfort i toppklass.

 

Det finns också andra exempel på modern teknik och lyxig utrustning i Insignina Sports Tourer – till exempel intelligenta matrixstrålkastare som aktiverar och avaktiverar enskilda LED-moduler för att alltid ge optimalt ljus, utan att blända mötande trafik. Här finns också ergonomiska AGR-stolar med massage, ventilation och minnesfunktion. Både fram- och baksäten är dessutom eluppvärmda.

 

Opel Insignia erbjuder också en filhållningsassistent med automatisk styrkorrigering som hjälper till att hålla bilen i rätt fil om föraren av någon anledning skulle tappa koncentrationen. Modellen har även autobroms samt en aktiv motorhuv som i händelse av en kollision höjs för att minska skaderisken för oskyddade trafikanter.

 

Annan avancerad teknik är ett infotainmentsystem som är kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto. Dessutom är bilen uppkopplad genom Opels nya tjänst OnStar, som bland annat innebär att bilen automatiskt ringer ett servicecenter i händelse av en olycka. Via Opel OnStar kan man också få hjälp med att boka hotell eller hitta parkering. Här kan du även få hjälp med en diagnos på hur din bil mår och flera andra tjänster via en app i mobilen.

 

Missa inte nya Opel Insignia Grand Sport.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies