CarPlay – den fiffiga detaljen

Den överlägset bästa iPhone-upplevelsen på fyra hjul.
En uppkoppling via CarPlay, som nu finns i hela fem Opel-modeller, är ett smartare och säkrare sätt att använda sin iPhone i bilen och under körning.

Opel Astra, som blev årets bil 2016, har CarPlay. Läs mer om Astra här!

 

Ögonen på vägen, händerna på ratten. Det borde vara en självklarhet för alla – och det även om man färdas i en Opel av högsta säkerhetsklass och med tysk kvalitet. Med CarPlay går det att komma åt sin iPhone under körning – utan att man ruckar på säkerheten.

 

Det går att hämta vägbeskrivningar, ringa samtal, skicka och ta emot meddelanden och lyssna på musik – samtidigt som blicken är fixerad på vägen. Det är bara att koppla in sin iPhone och ge sig i väg.

 

Det finurliga med CarPlay är att man kan välja att ha den röststyrd via Siri och att den är specialutformad för just bilkörning. Med hjälp av Siri ringer man, lyssnar på röstbrevlådan, skriver och läser sms – bara genom att fråga. Man kan också be Siri spela upp precis den musik man vill från iTunes eller Apple Music.

 

CarPlay fungerar också med bilens reglage. Så här styr man sin CarPlay rent praktiskt:

# Prata: Om man vill att Siri ska aktiveras är det bara att hålla ner röststyrningsknappen på ratten.

# Tryck: Är bilen utrustad med CarPlay och har pekskärm går det att använda den för att kontrollera CarPlay.

# Knappar och reglage: CarPlay fungerar också med bilens rattar, reglage och knappar. Om det styr din skärm, styr det även CarPlay.

 

CarPlay finns i fem olika Opelmodeller från 2016. Självfallet i Opel Astra – som ju nyligen utsågs till Årets bil 2016 – men också i Adam, Corsta, Insignia och KARL.

 

Opel Astra, som blev årets bil 2016, har CarPlay. Läs mer om Astra här!

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies