Framtidens teknik i prisvärda tjänstebilen

Uppkopplade tjänster, avancerade säkerhetssystem och LED-strålkastare med funktioner vi knappt kunde drömma om för några år sedan.
Utvecklingen har gått snabbt.
Och nu blir den nya tekniken dessutom billig.

Nya motorer, chassin och sensationer. Läs mer om nya Opel Insignia.

 

Opels nya flaggskepp Insignia är ett perfekt exempel på hur snabbt utvecklingen av moderna bilar har gått. Här har den tyska tillverkaren lyckats skapa en modell med bra komfort, hög säkerhetsnivå, stora utrymmen och rejäl lastkapacitet i både sedanen Grand Sport och kombin Sports Tourer – samtidigt som prislappen har kunnat hållas nere: Modellen kostar från 229 900 kronor inklusive moms.

 

Opel Insignia är dessutom ovanligt välutrustad och har mycket modern teknik under det vackra skalet. Opels intelligenta LED Matrix-strålkastare med 32 LED element är ett exempel. Systemet slår automatiskt av helljuset när det kommer ett möte, men håller hela tiden resten av vägen upplyst upp till 400 meter framåt utan att blända någon. Systemet ingår när man väljer en Insignia i Business-utförande.

 

Redan i grundversionen Enjoy finns fler exempel på modern teknik. Här finns bland annat avancerade säkerhetssystem som trafikskyltsavläsning, frontalkrocksvarning och autobroms som känner igen fotgängare. Enjoy har också en 2-zons klimatanläggning, ett infotainmentsystem med 7-tums pekskärm samt funktioner som IntelliLink R 4.0, radio, USB, Bluetooth, Apple CarPlay och Android Auto. Opel erbjuder också servicetjänsten OnStar, ett system där du till exempel kan få hjälp med att larma vid en olycka eller hjälp med att hitta och boka ett hotell längs vägen.

 

Även på motorsidan har Opel kommit långt. Nya Insignia finns med ett flertal motoralternativ, alla optimerade för att leverera så mycket kraft som möjligt – och samtidigt dra så lite bränsle som möjligt. Opel Insignia finns med bensin- och dieselmotorer på mellan 165 och 260 hästkrafter och erbjuds med både manuella och automatiska växellådor. Opel Insignia går också att köpa med fyrhjulsdrift för maximal framkomlighet.

 

Nya Opel Insignia Grand Sport – uppkopplad närsomhelst, varsomhelst.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies