Kör en ”dyr” tjänstebil billigt – här är den enkla lösningen

Du kan välja en elegant tjänstebil med all utrustning du kan tänka dig – men behöver bara betala ett förmånsvärde som för en vanlig standardbil.
På köpet får du dessutom generösa utrymmen, bra komfort och massor av körglädje.
Så här fungerar det.

Läs mer om nya Opel Insignias innovationer och design.

 

Det finns många fina bilar att välja bland när det är dags för en ny tjänstebil. Många modeller är dock dyra och ska man hålla sig till sina ekonomiska ramar betyder det ofta att mycket av den utrustning man egentligen vill ha måste väljas bort.

 

Så är det inte med nya Opel Insignia. Den tyska tillverkaren har skapat en modell med fina innerutrymmen och bra lastkapacitet som passar perfekt för svenska bilvanor. Den eleganta bilen har en lång hjulbas som ger fina vägegenskaper och gott om plats i baksätet. Insignia finns som sedanen Grand Sport och som den praktiska kombin Sports Tourer med en lastvolym på 560 till 1 665 liter.

 

Redan grundversionen Enjoy som kostar från 229 900 kronor inklusive moms har en imponerande utrustningsnivå. Här finns till exempel ett flertal säkerhetssystem som trafikskyltsavläsning, frontalkrocksvarning och autobroms som känner igen fotgängare. Här finns också en 2-zons klimatanläggning, ett infotainmentsystem med 7-tums pekskärm samt funktioner som IntelliLink R 4.0, radio, USB, Bluetooth, Apple CarPlay och Android Auto. Lättmetallfälgar, eluppvärmd multifunktionsratt och farthållare är andra exempel på utrustning som ingår i priset.

 

De som väljer att köpa Opel Insignia i Business-utförande får ännu mer. I paketet finns bland annat backkamera, 18-tumsfälgar, elektriskt svankstöd för förare och passagerare, navigation och en större pekskärm. Kanske viktigast av allt: Här ingår också Opels intelligenta LED Matrix-strålkastare med 32 LED element. Systemet växlar automatiskt mellan halvljus och helljus i närheten av andra bilar, men håller hela tiden resten av vägen upplyst upp till 400 meter framåt utan att blända mötande trafik. En funktion som du normalt bara finner i mycket dyrare bilar.

 

Opel Insignia finns med ett flertal motoralternativ. Här finns bensin- och dieselmotorer på mellan 165 och 260 hästkrafter. Insignia erbjuds med både manuella och automatiska växellådor. Självklart finns också fyrhjulsdrift.

 

En kombination av sportighet och aerodynamik – läs mer om Grand Sport här.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies