Liten suv med stora utrymmen – nu kommer smarta city-suven

En liten suv med stora innerutrymmen och bra komfort. Dessutom med utrustning som i betydligt dyrare premiumbilar. Nu finns nya Opel Crossland X i Sverige – det här är vad du behöver veta om den.

Läs mer om nya Opel

 

Allt fler väljer att köpa små SUV- och crossovermodeller, inte minst i Sverige där efterfrågan ökat kraftigt de senaste åren. En av de populäraste modellerna i Europa är Opel Mokka X, en bil som hyllats för att vara både sportig, praktisk och bekväm.

 

Mokka X får nu sällskap av sitt nya syskon Opel Crossland X, en smidig och flexibel bil som tack vare en längd på bara 4,21 meter är lätt att hantera i tät trafik. Modellen är rymlig, trots de blygsamma yttermåtten. Fyra vuxna reser bra i de bekväma och högt placerade sätena samtidigt som bagageutrymmet är bäst i klassen. Hela 520 liter går att lasta i Crossland X med uppfällt ryggstöd. Tack vare att baksätet är skjutbart 150 millimeter i längdled kan man också välja om man vill maximera benutrymmet för passagerarna eller om man vill ha så stor bagagevolym som möjligt.

 

Opel är just nu inne i en stor modelloffensiv och kommer att släppa många nya modeller framöver. Ett viktigt mål för den tyska biltillverkaren är att göra ny teknik tillgänglig för så många som möjligt, det innebär att man i Opels bilar nu kan få med modern utrustning som annars bara brukar finnas tillgängliga i betydligt dyrare bilar.

 

Opel Crossland X är ett bra exempel på detta. Den erbjuder bland annat adaptiva LED-strålkastare och Head Up Display som gör att föraren inte behöver ta blicken från vägbanan genom att viktig information som hastighet, navigering och assistanssystem projiceras i vindrutan. Crossland X har också Opels framåtriktade Opel Eye-kamera som registrerar och bearbetar information som sedan utnyttjas av förarassistanssystem som automatiskt läser av hastighetsskyltar och varnar för om föraren oavsiktligt skulle råka lämna körfältet. Här finns också en kollisionsvarnare med fotgängardetektering och automatisk nödbroms som hjälper till att undvika olyckor.

 

Förutom en modern exteriör design med läcker tvåtonslack har Crossland X också en väl genomarbetad interiör. Här ligger fokus på en genomgående hög materialkvalitet och en stilren och elegant formgivning som harmonierar med modern teknik – som till exempel ett infotainmentsystem med upp till 8-tums färgpekskärm och kompatibilitet med Apple CarPlay och Android Auto. Här finns också Opel OnStar, ett system som själv kan ringa efter hjälp om du skulle råka ut för en olycka eller något tekniskt problem – och som nu också kan hjälpa dig med att boka ett hotellrum eller hitta en parkeringsplats längs vägen.

 

Sätena i Opel Crossland X håller toppklass och som tillval finns även de prisbelönta ergonomiska AGR-stolarna, något som Opel är ensamma om att kunna erbjuda i segmentet.

 

Opel Crossland X kostar från 171 900 kronor.

 

Läs mer om nya Opel

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies