Livsviktiga detaljerna när du ska välja en ny tjänstebil

Opel Insignia är ett bra tjänstebilsval, inte minst tack vare den ovanliga kombinationen av en hög utrustningsnivå och ett lågt förmånsvärde.
Men det finns något som är betydligt viktigare: Att den är säker för dig och din familj.

Nya motorer, chassin och sensationer. Läs mer om nya Opel Insignia.

 

Utrustning är ett ämne som ofta är på tapeten när det är dags att välja en ny tjänstebil. Kunderna vill få med så mycket som möjligt inom de ekonomiska ramarna de har att förhålla sig till och bilhandlarna gör vad de kan för att få affären genom att skapa olika lockande utrustningspaket för sina fleetkunder.

 

Få lyckas dock nå upp till Opel Insignias nivå. I grundversionen Enjoy, som kostar från 229 900 kronor, ingår bland annat 2-zons klimatanläggning, infotainmentsystem med 7-tums pekskärm, lättmetallfälgar, eluppvärmd multifunktionsratt, farthållare och funktioner som serviceassistenten Opel OnStar som erbjuder föraren en lång rad tjänster – bland annat kan den larma vid en olycka och hjälpa till att boka ett lämpligt hotell längs vägen. Insignia har också uppkoppling via IntelliLink R 4.0, Apple CarPlay och är förberedd för Android Auto.

 

I Business-paketet som tagits fram speciellt för tjänstebilsförare tillkommer också bland annat 18-tumsfälgar, elektriskt svankstöd, och bekväma AGR-stolar som är certifierade av tyska ryggexperter. Ingår gör också Navigation, Head-up display, backkamera och Opels intelligenta LED Matrix-strålkastare med 32 LED element. Systemet växlar automatiskt mellan halvljus och helljus i närheten av andra bilar, men håller hela tiden resten av vägen upplyst upp till 400 meter framåt utan att blända mötande trafik. En funktion som du normalt bara finner i mycket dyrare bilar.

 

 

Visst är det roligt att ha mycket utrustning i en tjänstebil, det kan göra turerna trevligare oavsett om man kör i tjänsten eller reser privat. Men det finns egentligen betydligt viktigare saker att tänka på: Om olyckan skulle vara framme är det bara säkerheten som betyder något.

 

Opel satsar hårt på att skapa så säkra bilar som möjlig och har tagit fram modeller som tillhör toppskiktet på marknaden. Opels flaggskepp Insignia är inget undantag, modellen har byggts med en genomtänkt och hållfast struktur som förstärkts med noggrant uttänkta material på särskilt utsatta ställen.

 

Opel Insignia har också en rad moderna säkerhetssystem tillgängliga. Förutom krockkuddar på alla strategiska platser i bilen finns också säkerhetssystem som trafikskyltsavläsning, frontalkrocksvarning och en autobroms som hjälper föraren att bromsa i kritiska situationer. Systemet bryr sig också om säkerheten utanför bilen och kan till exempel känna igen och bromsa om en fotgängare skulle hamna framför bilen. Om olyckan ändå skulle vara framme har bilen en aktiv ”pop-up” motorhuv i aluminium som automatiskt lyfter 9 centimeter för att skydda fotgängaren vid en kollision.

 

Nya Opel Insignia Grand Sport – uppkopplad närsomhelst, varsomhelst.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies