Lyxutrustningen som du har råd att köpa

Massage, smarta strålkastare och annan lyxutrustning som du knappt kan föreställa dig.
Allt i en bil som du har råd att köpa.
Här är några av guldkornen i Opel Astra.

Missa inte nya Opel Insignia Grand Sport.

 

När den nya generationen av Opel Astra lanserades blev den snabbt hyllad som en praktisk, snygg och säker bil. Modellen utsågs till Årets Bil 2016, fick högsta betyg i Euro NCAP:s krocktester och den tyska tillverkaren har redan hunnit sälja drygt 250 000 exemplar av bilen.

 

Men Opel Astra är inte bara en förnuftig bil – den är också oväntat lyxig med en hel del utrustning som bara brukar återfinnas i betydligt dyrare bilmodeller. Ett exempel är att bakluckan på kombiversionen Sports Tourer – som har ett lastutrymme på upp till 1 630 liter – kan öppnas bara genom att man sveper med foten under stötfångaren. Praktiskt när man kommer med händerna fulla.

 

Opel Astra kan också fås med de intelligenta matrisstrålkastarna IntelliLux. Det betyder att bilen kan köras med helljuset på hela tiden – utan att blända varken mötande eller framförvarande trafikanter. Enskilda LED-moduler aktiveras och avaktiveras när systemet detekterar annan trafik och maskar av de områden där andra kan bli bländade. Samtidigt förblir vägen starkt upplyst, något som ökar säkerheten och som gör Opel Astra behagligare att köra i mörker.

 

Opel Astra har dessutom fått många features som gör det trevligare att köra och resa i bilen. Bland annat finns här ergonomiska säten som godkänts av tyska AGR organisationen, en sammanslutning av läkare och kiropraktorer som specialiserat sig på ergonomi och ryggbesvär.

 

Till framsätena finns både värme, ventilation – och en härlig massagefunktion som hjälper ryggen att klara långa resor. För baksätespassagerarna erbjuder Astra förutom bra sittkomfort också eluppvärmt baksäte.

 

Utrustningslistan avslöjar också att Opel Astra är fullmatad med moderna tekniska funktioner. Här finns till exempel ett infotainmentsystem som är kompatibelt med Apple CarPlay och förberett för Android Auto. Nu får Astra Sports Tourer dessutom Opels nya OnStar-tjänst, som bland annat innebär att bilen automatiskt ringer ett servicecenter i händelse av en olycka.

 

Flera smarta assistanssystem som bygger på den senaste generationen av kamerasystemet Opel Eye finns också till modellen. Bland annat kan Astra fås med trafikskyltsavläsning som automatiskt läser trafikmärken, varning vid körfältsavfart och frontalkrocksvarning med autobroms som i nödfall bromsar bilen till stillastående vid hastigheter under 40 km/h.

 

Missa inte nya Opel Insignia Grand Sport.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies