”Ett fullblod med en hisnande design”

Är det här James Bonds nästa bil? Nej, det är Opels nya sportbilskoncept GT Concept – som är sensationellt spektakulär.
– Den är en skamlös hyllning till hela Opels stolta historia, säger Mark Adams, designchef på Opel.

Besök vår hemsida Opel.se och läs om våra bilar, erbjudanden och mycket mer!
 

”Ett fullblod med en hisnande design”, har den beskrivits som. Och det räcker väl med att se den på bild för att förstå varför. Opel GT Concept är en nyskapande, trendsättande storsatsning som verkligen sticker ut och väcker både känslor och nyfikenhet.

 

Det är en minimalistisk sportbil med avskalad och djärv design; det är en mix av retro och modernt, av dåtid och framtid. Allt som kan tänkas störa den rena formen har tagits bort: dörrhandtag, yttre backspeglar och vindrutetorkare. Två bakåtriktade kameror ersätter ytterbackspeglarna och eliminerar döda vinklar genom att projicera kamerornas sikt bakåt på bildskärmar i dörrarnas insidor.

 

Dörrarna är elmanövrerade och öppnas med en pekplatta som är integrerad i karossens röda dekorlinjer. Även däcken fram har fått den klarröda färgen med inspiration från Opels motorcykel Motoclub 500 från 1928 som också hade röda däck.

 

– Den här bilen illustrerar tydligt den ständiga utvecklingen av vår designfilosofi där skulpturalt artisteri möter tysk precision, säger Mark Adams.

 

Opels koncernchef Karl-Thomas Neumann är också överförtjust i den nya sportbilen som presenterades på den internationella bilsalongen i Genève i början av mars, där den väckte stor uppmärksamhet.

 

– Med Opel GT Concept tar vi nästa steg mot ännu mer känsla och körglädje. GT Concept visar vad Opel står för idag. Vi känner oss säkra, är ambitiösa och nyskapande – och vi vill vinna över fler och fler kunder för varje ny bil, säger han.

 

Den här bilen är bakhjulsdriven och har en mittmonterad frontmotor som sitter bakom framaxeln. Detta ger en låg och central tyngdpunkt som förbättrar balansen och köregenskaperna.

 

GT Concept är skapad som en populär sportbil – inte en exklusiv superbil. Den har en kraftfull tre-cylindrig turbomotor på 1,0 liter som är extremt effektiv och levererar 107 kW/145 hk. Det har ett maximalt vridmoment på 205 Nm. Konceptbilen GT Concept accelererar från 0 till 100 km/h på mindre än åtta sekunder och har en toppfart 215 km/h.

 

Besök vår hemsida Opel.se och läs om våra bilar, erbjudanden och mycket mer!

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies