Säkerhet i toppklass: Högsta betyg för nya Opel Insignia

Opel Insignia är en av de säkrare bilarna på marknaden.
Det bevisar krocktesterna från det europeiska krocksäkerhetsinstitutet Euro Ncap.
Här är detaljerna bakom toppresultatet.

Nya motorer, chassin och sensationer. Läs mer om nya Opel Insignia.

 

Euro Ncap – European New Car Assessment Programme – är ett europeiskt trafiksäkerhetssamarbete med målet att skapa en säkrare trafikmiljö med färre personskador. De utsätter nya bilmodeller för tuffa tester för att hjälpa bilister att välja så säkra bilar som möjligt. Varje bil får ett helhetsbetyg på en skala 1–5 och sen sätts poäng i ett antal kategorier.

 

När nya Opel Insignia nyligen genomgick prövningarna blev det ett toppresultat. Insignia belönades med maximala 5 stjärnor och fick dessutom höga poäng i varje bedömd kategori – skydd av vuxna, skydd av barn, fotgängarskydd och förarstödsystem.

 

I kommentarerna till de fina resultaten lyfter Euro NCAP särskilt fram två av Opel Insignias innovativa säkerhetssystem: Den helt nya aktiva pop-up huven som vid en kollision lyfts upp för att ge fotgängare bättre skydd och det avancerade automatiska nödbromssystemet som kan upptäcka fotgängare och andra fordon.

– Toppbetygen från Euro NCAP visar att de enskilda säkerhetskomponenterna i nya Insignia hänger ihop och bildar ett väl fungerande system, säger Peter Küspert, Managing Director Sales and Aftersales på Opel.

 

Förutom den aktiva motorhuven och den automatiska nödbromsen har nya Opel Insignia många avancerade säkerhetssystem. Ett exempel är adaptiva LED-matrixstrålkastare med 16 LED-segment i varje som alltid borgar för bra sikt. Insignia har också Head-up display som projicerar viktig information i vindrutan så att föraren kan hålla ögonen på vägen. Här finns också adaptiv farthållare med automatisk nödbroms, filassistent som registrerar om föraren oavsiktligt lämnar sitt körfält och korrigerar med försiktiga rattrörelser och ett system som varnar för korsande trafik bakom bilen.

– Säkerheten kommer i första hand för oss på Opel, det gäller inte bara vårt flaggskepp Insignia. De nyaste medlemmarna i vår produktportfölj – Crossland X och Grandland X – erbjuder även de kollisionsvarning med automatisk nödbroms eftersom vi vill kunna erbjuda alla våra kunder den senaste säkerhetstekniken, säger Peter Küspert.

 

Nya Opel Insignia Grand Sport – uppkopplad närsomhelst, varsomhelst.

 

Säkerhetssystem i nya Opel Insignia

 

*Aktiv pop-up huv för skydd av fotgängare.

*Automatiskt nödbromssystem som kan upptäcka fotgängare och andra fordon.

*Adaptiva IntelliLux LED-matrixstrålkastare.

*Servicetjänsten Opel OnStar som bland annat kan larma vid en olycka.

*Head-up display.

*Adaptiv farthållare ACC med automatisk nödbroms.

*Lane Keep Assist med automatisk styrkorrigering.

*360-graders kamera.

*Backkamera.

*Varning för korsande trafik bakom bilen.

*Avancerad parkeringsassistans.

Filbytesvarnare med döda-vinkel-varnare.

Indikering av avstånd till bilen framför.

Frontalkrocksvarning.

Trafikskyltsavläsning.

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies