Snyggast på campingen med bästa dragbilen

Camping är hetare än någonsin i Sverige.
Kanske är du en av alla dem som ska semestra i husvagn?
Här är en prisvärd tjänstebil som kommer att göra din resa ännu bättre.

Läs mer om nya Opel Insignia.

 

Campingintresset i Sverige slår alla rekord. Förra året registrerades 15,6 miljoner gästnätter på svensk campingmark under 2016. Och mycket talar för att det blir ännu fler under 2017. Försäljningen av husvagnar har också varit stark och bekräftar att campingtrenden håller i sig. Många väljer att satsa på stora och lyxiga husvagnar och det här ställer nya krav på dragbilarna.

 

Den nya generationen av Opel Insignia lanserades nyligen i Sverige och har redan hyllats för att vara ett prisvärt tjänstebilsalternativ med mycket grundutrustning som till exempel 2-zons klimatanläggning, farthållare, infotainment med 7-tums pekskärm och funktioner som IntelliLink R 4.0, radio, USB, Bluetooth, Apple CarPlay och Android Auto som gör resorna roligare för hela familjen.

 

Opel Insignia gör sig också mycket bra som dragbil, bland annat tack vare den långa hjulbasen som inte bara betyder större utrymmen i bilen utan också en stabil gång på vägen när den drar tunga släpfordon.

 

Insignia har ett antal motorer som lämpar sig bra för att dra husvagnar.

Här finns bensin- och dieselalternativ på mellan 165 och 260 hästkrafter med vridmoment på upp till 400 Newtonmeter. Insignia erbjuds med både manuella och automatiska växellådor. Självklart finns också fyrhjulsdrift så att du slipper köra fast med din husvagn någonstans.

 

Den maximala dragvikten bestämmer hur tunga släpfordon du får dra med din bil, det kan vara bra att tänka på när du väljer tjänstebil. Insignia klarar sig bra här, i vissa versioner får modellen dra hela 2 200 kilo vilket innebär att den är godkänd för de allra flesta husvagnar som finns på marknaden. Insignia bjuder också på bra lastutrymme, kombiversionen Sports Tourer rymmer allt du behöver på semestern med en lastvolym på 560 till 1 665 liter.

 

Opel Insignia kostar från 229 900 kronor inklusive moms.

 

Nya Opel Insignia – storslagen i alla avseenden.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Caspar Optiz
Produktion: Wasp Communication
Om cookies