Dålig lukt i källaren – så blir du av med den

Det är vanligt att källaren drabbas av fukt och mögel – och det börjar lukta unket. Den svenska produkten Ozoneair tar bort lukterna en gång för alla.

Läs mer här och hitta den Ozoneair som passar dina behov bäst

Många villaägare som kliver ner till källarplanet möts av en lukt som påminner om fuktig jordkällare. Och det är inte så konstigt. Källaren har ofta sämre ventilation och uppvärmning än resten av huset, vilket innebär en ökad risk för fukt och mögel.

Den unkna och jordaktiga doften sätter sig gärna i golven och väggarna, sprider sig till inredning och textilier och är svår att bli av med – oavsett hur du rengör, skurar och vädrar.

Aktivt syre är oerhört effektivt

Men den svenska produkten Ozoneair kan du sanera källaren och få bort alla lukter.
– Ozoneair har lånat reningsprinciper från naturen. Den omvandlar syre till ozon – aktivt syre – och på så sätt angrips och elimineras lukter, mögel, bakterier och virus, berättar Johan Lundberg, grundaren av Ozoneair.

– Det fina med ozon är att det är naturens eget sätt att bryta ner mikroorganismer. Ozon tränger även in i inredningen och tar bort lukter som satt sig i den. Det är med andra ord både effektivt och helt miljövänligt.

”Du behöver bara trycka på en knapp”

Ozoneair – som i dag används i 14 länder – är en unik maskin som du kan använda utan några som helst förkunskaper.

Hur går det till?
– Du placerar maskinen i det rum eller utrymme du vill sanera. Sedan trycker du på knappen. Maskinen är helautomatisk: den räknar själv ut den optimala rengöringstiden för bästa resultat, förklarar Johan Lundberg.
– Ofta räcker det med en behandling.
Vad är då ozon? Jo, en gas som rengör 3000 gånger mer effektivt än klorin. Du har säkert känt hur lätt det är att andas efter ett åskoväder. Den friska luften beror på att åskan bildar ozon – viket är naturens sätt att bryta ner mikroorganismer och annat som orsakar dålig luft och lukt.

Behöver du få bort dålig lukt?
Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Ozon – supermolekyl som renar vatten och tar bort röklukt

  • Ozon är en gas, molekylen består av tre syreatomer. Den används bland annat för blekning av textilvaror och pappersmassa samt desinfektion av tvätt inom vården.
  • På många håll i världen renar man dricksvattnet med ozon, som tar bort mögelsporer, bakterier och andra mikroorganismer.
  • Möbler och rum som rökskadats vid brand kan saneras och bli luktfria med hjälp av ozon.
Mest läst

Det här är Ozoneair

• Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
• Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
• Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
• Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.