Så blir du av med mögel och unken lukt i fritidshuset

Vintern är oftast en årstid då fritidshuset faller i glömska. För att undvika unken doft i vår och sommar kan det vara bra att redan nu ha en plan.
– Vi har utvecklat en luftrenare som på bara några timmar angriper lukten, säger Johan Lundberg, grundaren av Ozoneair.

Har du drabbats av mögel? Läs mer här

Trots att du vidtagit alla åtgärder för att undvika fukt- och mögelangrepp i fritidshuset är risken ändå stor att du möts av en unken doft när du öppnar stugan i vår.

Doften brukar försvinna för stunden när du vädrar och städar stugan, men ofta kommer den tyvärr tillbaka efter några dagar.

− Att sommarstugan luktar instängt är inte konstigt. När stugan står ouppvärmd med stillastående luft över vintern är unken lukt en naturlig följd som sätter sig i både trä, möbler, mattor och andra textilier, säger Johan Lundberg, grundaren av Ozoneair, och fortsätter:

− När du vädrar ersätter du visserligen den stillastående luften med frisk luft men roten till den dåliga lukten finns kvar.

Renar luften på ett naturligt sätt

Enligt Johan Lundberg är lösningen att bekämpa ursprunget till lukten, vilket är just vad Ozoneair gör. Den är en modern luftrenare som använder ozon för att eliminera bakterier, mögel och dålig lukt från luften – på ett naturligt sätt.

– Ozon är naturens sätt att bryta ner mikroorganismer och annat som orsakar dålig lukt och luft. Du har säkert känt hur frisk luften blir efter ett åskoväder och det beror på att luften då blir fylld av ozon.

Kan bidra till bättre hälsa

Rosie från Lysekil tänkte i flera år att hon fick leva med den unkna lukten i sommarhuset som inte försvann trots städning och vädring. Av en händelse fick hon höra talas om Ozoneair, hon köpte en maskin och sedan dess använder hon den inför varje stugsäsong.

− All dålig lukt rensas bort och på mindre än en dag, och det är mycket trevligare att vistas i huset än förr, säger hon.

Johan Lundberg:
– Förutom att ge dig en fräschare lukt kan Ozoneair dessutom bidra till en bättre hälsa. I många sommarstugor beror nämligen den dåliga lukten på mögel eller mikroorganismer som kan ge upphov till både allergier och andra andningsbesvär. Genom att använda Ozoneair en gång per år kan du alltså – på bara några timmar – komma åt lukten där den ”gömmer sig” och bli av med mögelsporer och andra skadliga ämnen i luften.

Läs mer här eller ring Ozoneair på 0771-366 366

Mest läst

Det här är Ozoneair

• Svenskt teknikföretag med huvudkontoret i Luleå.
• Innovativ teknik som är lätt och säker att använda.
• Helautomatisk produkt som startas enkelt via en knapptryckning.
• Produkten räknar själv ut den optimala rengöringstiden och anpassar reningseffekten för bästa resultat. Ingen förkunskap krävs.