Annons
Innehåll från Polestar

”Årets lyxbil” och ”Folkets favorit” – tunga priser till svenska Polestar

Tyska biltillverkare är kända för att bygga premiumbilar i toppklass. Men, de är inte längre bäst. Svenska Polestar 2 har nämligen slagit dem alla på fingrarna och utsetts till “Årets lyxbil”. Den nyligen lanserade modellen har dessutom hunnit tilldelas utmärkelserna ”Folkets favorit” i elbilslandet Norge – och vunnit ”Golden Steering Wheel”.

EXTERN LÄNK: Lär dig mer om helt elektriska Polestar 2

En oberoende jury som består av 18 ledande tyska biljournalister står bakom den tunga utmärkelsen ”Årets tyska bil”, där fem underkategorier ingår. Jurymedlemmarna har utvärderat 72 olika modeller som lanserats sen slutet av 2019 och har bedömt bilarna efter ett antal kriterier som design, körglädje, drivlina, körupplevelse, kvalitet, komfort, praktiska egenskaper, säkerhet, miljö, infotainment och pris/prestanda.

Vann viktig kategori

I den prestigefulla kategorin ”Årets lyxbil” korades Polestar 2 som vinnare, bland annat före flera tyska premiumbilar.

– Det har alltid varit vårt mål att inte bara ses som ett elektriskt alternativ på marknaden, utan att utveckla en bil som inspirerar kunderna med sin design, innovation och prestanda. Vi är stolta att juryn uppskattar Polestar 2 just som en bil och inte bara som en elbil, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

Upplevelser bakom ratten

Polestar 2 har också vunnit ett annat betydelsefullt pris i Tyskland: Golden Steering Wheel 2020 som delas ut av AUTO BILD och BILD am Sonntag. Det är ett av de mest prestigefyllda utmärkelserna i Europa. Polestar 2 utsågs till vinnare i kategorin medelstora SUV:ar.

– Väldigt passande att Polestar 2 tar hem den Gyllene ratten! När allt kommer omkring är det inte bara design som utmärker Polestar 2, utan också själva upplevelsen bakom ratten säger Thomas Ingenlath.

Framröstad av folket

I Norge, där nu 60 procent av de nya bilar som levererats de senaste månaderna har varit elbilar, röstade nyligen 52 842 personer fram Polestar 2 till ”Folkets favorit 2021” i de norska tidningarna Dagbladet och Dinside.

Den svenska prestandaelbilen fick hela 10 procent av rösterna, 600 röster före tvåan och nästan 4 000 fler röster än tredjepristagaren.

– För mig är den här utmärkelsen mycket speciell eftersom som det är kunderna och folket som har talat. Norge var ett lanseringsland för Polestar och det var här vi öppnade det allra första Polestar Space i Europa för drygt ett år sedan. Det är häftigt att se att vi redan kan tävla mot stora etablerade konkurrenter, säger Alexander Hørthe, chef för Polestar Norge.

Fler priser: ”Årets bil” i Belgien och Kanada

Den belgiska publikationen Le Moniteur Automobile har utsett Polestar 2 till Årets bil i kategorin Stora elbilar. Även i Kanada uppmärksammas modellen, här har Guide Auto Web Online utsett Polestar 2 till ”Årets nya bil”. Motiveringen lyder bland annat:
”Modellen tar på många sätt hållbar mobilitet till en ny nivå. Polestar 2 ger en lugn körupplevelse, bra prestanda och stor mångsidighet.”

Polestar 2 kostar från 659 000 kronor, med tre års fri originalservice och underhåll inklusive hämta-/lämna vid service. Förmånsvärdet för Polestar 2 beräknas till 2 360 kronor netto vid 55 % marginalskatt.

EXTERN LÄNK: Lär dig mer om helt elektriska Polestar 2