Annons
Innehåll från Polestar

Eldrift och 408 hästkrafter – perfekt för hela familjen

En femdörrars fastback med generösa utrymmen. Och samtidigt: En eldriven prestandabil med två motorer och fyrhjulsdrift. Polestar 2 har siktet inställt på bilförare som inte vill kompromissa.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Polestar 2

Prestandabiltillverkaren Polestar har levererat över 1 000 eldrivna Polestar 2 i Sverige sedan lanseringen. Modellen har fokus på föraren, målet har varit att skapa en upplevelse som både är kontrollerad och engagerande, samtidigt som man inte har kompromissat med komforten.

Drivlinan i Polestar 2 utgörs av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Det betyder att modellen är fyrhjulsdriven. De två motorerna levererar tillsammans 408 hästkrafter och ett vridmoment på hela 660 Nm. Accelerationen 0–100 km/h anges till 4,7 sekunder.

Men, Polestar 2 är inte bara byggd för att vara underhållande. Den ska också fungera som en praktisk familjebil, både i vardagstrafik och på långresor. En avgörande faktor här är placeringen av batteriet som har integrerats i golvet och därför inte tar upp onödigt utrymme. Polestar 2 är därför femsitsig och har gott om utrymme för passagerare. För smidig montering av barnstolar finns ISOFIX både på det främre passagerarsätet och i baksätet.

Bakom den breda bakluckan finns ett ordentligt lastutrymme på 405 liter. Tack vare att Polestar 2 inte har någon förbränningsmotor finns även plats för ett främre bagageutrymme på 35 liter. Behöver man lasta ännu mer fäller man det delbara baksätet (60/40). Polestar 2 kan också utrustas med takräcke och kan då ta ytterligare 75 kilo last.

Polestar 2 går att beställa med en elektriskt infällbar dragkrok. Den tillåtna dragvikten är den högsta inom segmentet kompakta elbilar: modellen är godkänd för 1 500 kilo, vilket räcker för normalstora husvagnar och många hästsläp.

Polestar 2, som är välutrustad i standardutförande, kostar från 659 000 kronor innan avdrag för klimatbonus. Bland annat ingår ett integrerat infotainmentsystem från Android, något som Polestar 2 är först i världen med. Det ger föraren tillgång till inbäddade Google-tjänster som Google Assistant, Google Maps och Google Play Store. Röststyrning och en 11-tums pekskärm används för interaktionen med det nya gränssnittet.

Den som vill vässa sin Polestar 2 ytterligare kan beställa sin bil med ett performance-paket som ska ge ännu bättre vägegenskaper. I paketet, som kostar 60 000 kronor, ingår avancerade stötdämpare från svenska Öhlins, Brembo-bromsar och smidda 20-tumsfälgar.

Förmånsvärdet för Polestar 2 beräknas till 2 360 kronor netto vid 55 % marginalskatt.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Polestar 2