Annons
Innehåll från Polestar

”En av de bästa hybrider som någonsin har byggts”

Snabb. Rolig att köra. Och vacker att titta på. Det är några av omdömena när en grupp utvalda motorjournalister avlägger rapport efter att ha fått provköra prestandahybriden Polestar 1.
– Polestar 1 är utan tvekan en av de bästa hybrider som någonsin byggts, skriver motorsajten Jalopnik.

Läs mer om Polestar

Polestar 1 är den första modellen från den nya prestandabilstillverkaren. Den handbyggda bilen, som utvecklats och designats i Sverige, är en laddhybrid som tack vare ett kraftfullt batteri klarar körning på ren eldrift i upp till 125 kilometer (WLTP) på en laddning. Drivlinan består av en bensinmotor och två elmotorer som tillsammans utvecklar 609 hästkrafter. Polestar 1 klarar 0–100 km/h på 4,2 sekunder.

En grupp utvalda motorjournalister har fått provköra Polestar 1 i USA och Europa. Här är deras rapporter:

”Världens vackraste hybrid”

Den amerikanska dagstidningen The Wall Street Journal, en väl ansedd tidning med upplagor även i Asien och Europa, har bekantat sig med Polestar 1. De är mycket positiva till upplevelsen – och i det närmaste lyriska över designen. De skriver bland annat:
”Bilföretag offrar rutinmässigt bra design vid kostnadens altare. Men Polestars VD var inte villig att göra det när han skapade denna kraftfulla, bränsleeffektiva och snyggt designade PHEV.”

”I en klass för sig”

Bloombergquint.com var en av de publicister som fick möjlighet att provköra Polestar 1. Under rubriken ”The Polestar 1 hybrid is in a class of its own” skriver de:

”GT-bilen Polestar 1 är snabb, roligt att köra, vackert att titta på och har lång räckvidd. Polestar 1 en vinnare.”

”Lika bra som den är vacker”

Den anrika amerikanska tidskriften Road & Track höjer designen av Polestar 1 till skyarna:

”Faktum är att Polestar 1 är vacker. Och om du tycker att det ser bra ut på bild – vänta tills du ser det på vägen.”

Road & Track lyfter också körupplevelsen, det är tydligt att de trivdes med sin dag bakom ratten.

”Det är lika givande att köra den som att titta på den. Och det är ett mycket högt betyg”.

”Nya sportiga Polestar 1 är inte rädd för några konkurrenter”

Den stora webbsajten Yahoo Lifestyle provkörde Polestar 1 i Kalifornien, USA. När de fick pressa bilen på de slingriga asfaltsvägarna var de lyriska över upplevelsen:

”En dag tillbringad med Polestar 1 avslöjade en sportbil som inte bara ber om att få köras utan också en bil har skapat sitt eget känslomässiga avtryck.”

”Det finns inget som liknar Polestar 1”

Kanadensiska The Globe And Mail stormtrivs också bakom ratten på Polestar 1, det är tydligt när man läser deras recension av upplevelsen. Och de fascineras av hur Polestar har lyckats skapa något nytt i bilvärlden:

”Det finns inget annat som Polestar 1. Som GT eller vardagsbil är det ett unikt spännande och praktiskt koncept”, skriver de.

”Bra, förnuftig, kraftfull”

Brittiska TopGear är kända för att inte skräda med orden, när de har provkört en ny bilmodell brukar det vara tydligt vad de tycker. Och deras rapport från provkörningen av Polestar 1 är inget undantag:

”Det kombinerade bensinelektriska kraftverket har en generös karaktär – den är inte bara byggd för att kringgå utsläppslagstiftningen. Det är istället en bra, förnuftig, kraftfull, och väl genomförd lösning för en lyxig GT-bil.”

”En av de bästa som byggts”

Under rubriken ”Polestar 1 är utan tvekan en av de bästa hybrider som någonsin byggts” skriver motorsajten Jalopnik:

”Polestar 1 är så snabb, så smidig och så tillfredsställande att köra med sin 619 hästkrafters hybriddrivlina”. ”Det känns som när ett flygplan startar – en underligt förvirrande känsla av kraft, fordonet runt dig rör sig innan kroppen i sätet gör det.”

”Fantastisk, fantastisk och mer fantastisk!”

Business Insiders journalist fick också en spännande upplevelse när han provkörde Polestar 1.

”Jag fick definitivt ett positivt intryck. Kanske är ”positivt” inte ett tillräckligt starkt ord. Polestar 1 är något helt annat. Körningen är spännande, engagerande och exakt”, skriver tidningen.

Polestar 1 kostar 1 699 900 kr och förmånsvärde är fastställt till 12 055 kr, vilket ger en månadskostnad på 6 630 kr netto vid 55 % marginalskatt.
Läs mer om Polestar