Annons
Innehåll från Polestar

Polestar 2 som tjänstebil – så blir månadskostnaden

En eldriven prestandabil med bra räckvidd och vägegenskaper i toppklass. Snart finns Polestar 2 tillgänglig för både tjänstebilsförare och privatpersoner. Så här mycket kostar den.

Upptäck mer om Polestar

Polestar 2 är den första helt eldrivna modellen från tillverkaren. Bilen har designats och utvecklats i Sverige och bygger på en ny plattform som har lånats från Volvo. Modellen är färdig för produktion och kommer att levereras till de första kunderna under 2020. Polestar 2 har redan provkörts av motorjournalister från hela världen och testförarna hyllade då bland annat designen, drivlinan – och inte minst upplevelsen bakom ratten.

Modellen är en femdörrars fastback med ett batteri på 78kWh, vilket ger en räckvidd på upp till 470 kilometer på en laddning. Batteriet är integrerat i golvet, vilket innebär att det inte stjäl onödigt utrymme för vare sig passagerare eller bagage. Polestar 2 fyller därför samma praktiska funktioner som en bil med konventionell bensin- eller dieseldrift. Den centrala placeringen av batteriet ger också låg tyngdpunkt, vilket bidrar till fina vägegenskaper.

Den nya prestandabilen är utrustad med två kraftfulla elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, vilket gör bilen fyrhjulsdriven. De två motorerna levererar tillsammans 408 hästkrafter och ett vridmoment på hela 660 Nm, accelerationen från 0–100 km/h går på under 5 sekunder.

Polestar 2 kostar från 659 000 kronor, innan avdrag för klimatbonus. Förmånsvärdet beräknas till 2 360 kronor netto vid 55 % marginalskatt. Här inkluderas tre års originalservice och underhåll, med hämtning och lämning av bilen vid service. Beställning är möjlig efter 29 januari.

Polestar 2 kommer även vara tillgänglig att privatleasa för 5 499 kronor/månad*, vid 36 månader, 1 500 mil/år och 20 % kontantinsats. Polestar 2 uppfyller kraven för en klimatbonus på 60 000 kronor, vilket reducerar månadspriset med 1 667 kronor/månad till 3 832 sek/månad**. Väljer du istället 0 % kontantinsats blir månadsbeloppet högre.

Upptäck mer om Polestar

 

*Priset är baserat på en Polestar 2 med Void exteriör, WeaveTech interiör, samt 19 tums fälgar.
**Polestar 2 är berättigad till klimatbonus. Enligt gällande regler, och så länge det statliga stödet finns tillgängligt, betalas en klimatbonus på 60 000 kr ut tidigast sex månader efter det första köpet, vilket kommer att sänka den månatliga leasingavgiften med 2 000 kr från månad sju till månad 36. Därför blir leasingavgiften 5 499 kr under månad 1–6 och 3 499 kr under månad 7-36, vilket motsvarar 3 832 kr under 36 månader.
Källa; Polestar