Annons
Innehåll från Polestar

Polestar Space: Här visas nya svenska prestandabilar

Polestar öppnar nya butiker i Sverige – och det blir fullt fokus på nya eldrivna prestandamodeller. Inte minst Polestar 2 som snart levereras till de första kunderna. Här kommer du att kunna se och uppleva dem.

Nu kommer Polestar 2 – läs allt om eldrivna prestandabilen

Polestar gjorde entré i bilvärlden med den handbyggda prestandahybriden Polestar 1. Nu har helt eldrivna Polestar 2 nyligen börjat säljas, en modell som tack vare ett batteri på 78kWh har en räckvidd på upp till 470 kilometer. Drivlinan i Polestar 2 utgörs av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln. Tillsammans levererar de 408 hästkrafter och 660 Newtonmeter, något som ska räcka för en acceleration 0–100 km/h på 4,8 sekunder.

Polestar 2 är också den första bilen i världen med ett integrerat infotainmentsystem med tillgång till inbäddade Google-tjänster som Google Assistant, Google Maps med stöd för elfordon och Google Play Store.

I samband med att de första exemplaren av Polestar 2 börjar levereras öppnar Polestar två nya showrooms i Sverige, ett på Norrlandsgatan 5 i Stockholm och ett på Kungsportsavenyn 25 i Göteborg. Polestar Space blir dock inga vanliga butiker. Besökarna kommer inte att mötas av provisionsdrivna säljare – utan av produktexperter som har fullt fokus på information och kundupplevelse.

– Polestar vill omdefiniera bilägandet och den relation som kunderna har till sin biltillverkare. Polestar Spaces är en viktig del, den plats där vi kommer att möta våra kunder fysiskt, kommenterar Martin Ölund, Sverigechef på Polestar.

Polestar Space kommer att öppnas i sommar, både i Stockholm och Göteborg, och de riktlinjer från myndigheter som råder kommer att följas. På plats kommer experter att guida alla besökare och i detalj berätta om bilarna. Det kommer också att finnas möjligheter att provköra bilarna samt genomföra beställningar.

Totalt ska 50 Polestar Space öppnas runt om i världen och Thomas Ingenlath, CEO på Polestar, är förväntansfull:

– Vi har varit väldigt selektiva i valet av platser och tar även med oss erfarenheter från höstens två lyckade öppningar i Peking och Oslo. Över 14 000 personer besökte Polestar Space i Oslo under den första månaden, säger han.

Nyfiken på Polestar 2? Här kan du beställa din egen!