chevron-down chevron-left chevron-right chevron-small-down chevron-small-left chevron-small-right chevron-small-up chevron-thin-down chevron-thin-left chevron-thin-right chevron-thin-up chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up controller-play mail reply-all reply thumbs-down thumbs-up facebook-with-circle facebook linkedin-with-circle linkedin pinterest-with-circle twitter-with-circle twitter home

Annons - Innehåll från Renault

Elbil med körglädje som räcker hela vägen

Elbil med körglädje som räcker hela vägen

Nu finns elbilar som är ett realistiskt alternativ till bensin och diesel. Det kanske bästa exemplet är Renault Zoe, som tack vare en ny elmotor och ett större batteri bjuder på både pigga köregenskaper och en överraskande bra räckvidd. Kanske din nästa tjänstebil?

Tjänstebilar som passar dig – läs mer här!

Utvecklingen av helt eldrivna elbilar har gått fort de senaste åren och nu är det fullt möjligt att ersätta bensin- eller dieseldrivna bilar med en elbil, även om man behöver köra längre sträckor. Här är den uppdaterade versionen av Renault Zoe en föregångare.

Tack vare ett nytt större batteri på 41kWh har Zoe en verklig räckvidd på 300 kilometer, enligt körcykeln WLTP som används för att mäta räckvidden på elbilar. Vill man köra ännu längre hjälper det uppkopplade multimediasystemet R-LINK till med att hitta en laddningsplats längs vägen.

Renault har presenterat en ny elmotor som nu finns i utrustningsversionerna Intens och Bose. Den är med sin effekt på 80 KW betydligt kraftfullare än den tidigare motorn och ger Zoe både bättre prestanda och mer körglädje – utan att påverka den maximala räckvidden. Vridmomentet anges till imponerande 225 Nm.

Renault Zoe är femsitsig och har trots en totallängd på bara fyra meter gott om plats för både passagerare och bagage. Vuxna kan sitta bekvämt både bak och fram i bilen och det är ingen konst att montera barnstolar tack vare ISOFIX-fästen i baksätet. Lastutrymmet är på 338 liter räknat upp till hatthyllan och fälls baksätet ner rymmer Zoe hela 1 225 liter bagage.

Utrustningsnivån i Zoe är hög redan i grundversionen Life. Här finns till exempel automatisk klimatanläggning, farthållare och det uppkopplade multimediasystemet R-LINK med sjutums pekskärm, navigering, Bluetooth och handsfree telefoni. Till Zoe ingår också tjänsten My Z.E. Connect som gör det möjligt att interagera med bilen på distans från en smartphone, surfplatta eller dator. Här kan man aktivera eller programmera bilens laddningsfunktion, styra luftkonditioneringen eller förvärma bilen innan man ska köra iväg och planera laddningen efter eltaxan.

Flera prisvärda utrustningspaket finns också tillgängliga för de som vill göra sina bilar mer personliga.

Renault Zoe finns tillgängligt både för privat- och tjänstebilskunder.

Tjänstebilar som passar dig – läs mer här!

AB Dagens Nyheter | Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski | Produktion: Bonnier News Brand Studio | Om cookies