Annons – innehåll från Samsung

Här är Samsungs flaggskepp – allt om nya QLED 8K TV:n

Teknik i framkant och stilren design.
Samsungs senaste modell Q950TS lämnar ingen besviken.
– Den imponerar oavsett om du ser på film eller har den avstängd, säger Magnus Nilsson, teknisk produktchef på Samsung.

LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung QLED 8K

Utvecklingen har gått fort. Det handlar dels om ny teknik som ger bättre bild och fler funktioner, men också om design och användarvänlighet. Den senaste tiden har tillverkare utvecklat modeller som i grunden förändrar vad vi kan förvänta oss av en modern TV.

En av dem är Samsung, som i år introducerar den 85 tum QLED 8K-TV:n Q950TS, en modell som utvecklats för att möta högt ställda förväntningar.

– Det är helt klart Samsungs bästa TV i årets sortiment. Den använder ny teknik som ligger i framkant, som till exempel den avancerade AI-stödda processorn som använder ett neuralt nätverk för att skapa de finaste detaljerna i 8K-uppskalningen, säger Magnus Nilsson teknisk produktchef på Samsung och fortsätter:

– Vi ser en ökad efterfrågan för den här typen av högkvalitativa produkter. En TV är en produkt i hemmet som de flesta använder mycket och ofta, säger Magnus. 

Det finns fler detaljer som förstärker den påkostade känslan: utöver en fjärrkontroll av metall är installationen enkel med endast en synlig transparant kabel. Alla anslutningar görs i en separat låda, One Connect Box, som kan placeras utom synhåll. Det inkluderade väggfästet placerar TV:n med ett minimalt gap mot väggen – bara stort nog att släppa ut ljudet från bashögtalarna. 

– Dessutom är den nya ramen av borstat stål superslimmad och tunn. Infinityskärmen visar bild på 99 procent av ytan och har i det närmaste trollat bort den svarta kanten runt bilden.

Då du inte tittar på din TV behöver du inte störas av en stor svart låda på väggen. Med funktionen Ambient Mode kan du istället visa upp ett diskret mönster eller väder och klockslag då TV:n inte används. Du kan även använda appen Smart Things för att fota TV:n och väggen bakom och spegla bilden på TV:n. På så sätt smälter den in med färgen eller tapeten.

Färger fylliga även i ljusa scener

Quantum Dot-partiklarnas förmåga att återge klara färger ger TV:n möjligheten att återge 100 procent färgvolym. 

– Styrkan hos QLED består i att färgerna förblir fylliga och klara även i de ljusaste scenerna – oavsett om man ser på en mörk thriller eller en ljusstark direktsändning från exempelvis ett slalomåk i en solbelyst vintermiljö, säger Magnus. 

Också när det gäller ljudkvaliteten går utvecklingen framåt. Tack vare ljudfunktionen OTS+ kan TV-tittarna följa rörelserna i varje scen. 

– Högtalare är både uppåt-, nedåt- och sidoriktade, och ger ett omslutande ljud som sätter dig i händelsernas centrum, säger Magnus och avslutar: 

– Under åren har Samsung gjort en rad uppmärksammade lanseringar, och jag tror att även Q950TS är en TV som skriver in sig i historieböckerna.

LÄNK: En upplevelse som fångar in, skakar om och ger dig gåshud – läs mer om Samsung QLED 8K

Fler artiklar

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday

3 tips för att hitta dröm-TV:n på Black Friday Black Friday närmar sig med stormsteg. För dig som har siktet inställt på en ny TV har vi samlat de bästa tipsen inför den stora rean. LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV – Samsung QLED 8K Rea-dagen Black Friday, som...

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan

4 saker en modern TV kan göra – som din gamla inte kan Jämför en TV som är 5 - 10 år gammal med en modern TV – och skillnaden är milsvid.Här listar vi 4 saker som en Samsung QLED TV kan göra, som din gamla TV inte kan.  LÄNK: TV:n som har återuppfunnit TV –...

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg

Därför får Samsungs QLED toppbetyg Med otrolig färgåtergivning, hög upplösning och innovativ design har Samsungs QLED-modeller blivit en återkommande prisvinnare.– QLED är som gjord för det nordiska hemmet. Vi tycker om ljusa färger och mycket ljusinsläpp, säger...

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig

Så hittar du rätt TV – för dig Storlek och form. Estetik och stilrent formspråk. Smarta funktioner, bra ljud och ljus.När du ska välja ny TV i hemmet finns det en del saker att tänka på.– Oavsett smak eller behov är jag övertygad om att Samsung kan erbjuda en TV som...

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV

Guide: Det ska du tänka på när du köper ny TV På jakt efter ny TV?För att navigera rätt i djungeln tipsar här Klas Söderström, produktchef på Samsung, om vad du ska tänka på. LÄNK: Samsung QLED 8 K – TV:n som har återuppfunnit TV Ta reda på vad du är ute efter Hur...

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n

Gamern Lukasinho: Därför är det här bästa gaming-TV:n En TV för TV-spel ska ha låg responstid och funktioner som ger dig ett försprång i spelet. Lukashino är en av Sveriges bästa gamers och han om någon vet vad som krävs av en riktig gaming-TV.  LÄNK: Växla...

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare

Så har den smarta TV:n blivit ännu smartare Med en smart TV får du mer än vanliga TV-kanaler – du får en värld av tjänster och appar samlat på samma ställe.Men det finns funktioner som gör att du kan få ut ännu mer av din smarta TV.Här berättar vi om detaljerna i...

Därför ska du välja QLED 8K

Därför ska du välja QLED 8K

Därför ska du välja QLED 8K Den beskrivs som ”TV:n som har återuppfunnit TV”. Samsungs QLED 8K ska fånga in, skaka om och ge TV-tittarna gåshud.– Bilden blir så klar och naturlig att det påminner om känslan av att öppna ett fönster och se verkligheten, säger...

Så inreder du med din TV

Så inreder du med din TV

Så inreder du med din TV Tiden då TV:n bara användes för att titta på våra favoritprogram är förbi.I dag har den blivit en viktig del av inredningen för många oavsett om man har den i vardagsrummet, sovrummet eller köket. – Låt din TV ta plats och inkludera den i...

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden?

4K och 8K – vad är egentligen skillnaden? 4K eller 8K? Vissa kan drabbas av beslutsångest i valet av upplösning vid köp av ny TV.Här berättar Samsungs tekniska produktchef Magnus Nilsson vilka detaljer som faktiskt åtskiljer sig. LÄNK: Allt om bildkvaliteten på...

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma”

Programledaren Malin Gramer: ”Jag har 4 Samsung-TV:s hemma” Malin Gramer är programledare för en ny serie där vi får lära oss allt om Samsung breda TV-utbud. Vi djupdyker i häftiga, smarta funktioner och får se hur teknik och design har förenats i årets modeller.Själv...