Annons
Innehåll från Samsung

Därför är det rätt att uppgradera din TV

Teknikutvecklingen när det gäller TV-apparater går snabbare än någonsin. Med roterbara skärmar, enkel uppkoppling till mobilen och Samsungs revolutionerande nyhet som flyttar TV-upplevelsen utomhus är det dags att vinka adjö till din gamla trotjänare.

Läs mer om QLED-teknologin

Tiden går men våra gamla trotjänare består, men hur nöjda vi än har varit kommer vi förr eller senare till en punkt då vi vill uppgradera vår TV-upplevelse. Ofta vill vi ha en större TV eller söka oss emot en ännu mäktigare upplevelse – av samma anledning som att det är en större upplevelse att gå på bio.

Men det kan också vara att en ny TV har fler smarta tjänster och är enklare att koppla samman med andra produkter som mobiler och datorer.

– Naturligtvis har också bildkvaliteten blivit bättre, och gör bytet ännu attraktivare, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV och ljud på Samsung i Sverige och Norden.

Moderna TV-apparater har flera smarta funktioner som tidigare generationer av naturliga skäl saknar, bland annat smarta appar för de populära strömningstjänsterna.

– Med MultiView får man enkel uppkoppling till mobil och PC så att det går att se en matchchatt bredvid själva matchen, eller tips och tricks för ett svårt spel bredvid själva spelet medan du spelar, säger Tommy Nilsson.

Står emot regnstänk och damm

Samsung har nyligen presenterat en revolutionerande nyhet som gör det möjligt att titta på TV utomhus. The Terrace har ett vädertåligt hölje som gör att allt från skärm till fjärrkontroll är noga tätat för att stå emot regnstänk och damm.*

– Med QLED-teknologin blir bildkvaliteten otroligt bra oavsett hur ljust eller mörkt det är i omgivningen. Färgerna är klara och fylliga. Och med ett antireflektionsfilter minimeras solreflektioner så att man slipper störas av bländande ljus, berättar Tommy Nilsson.

Enligt honom lämpar sig The Terrace perfekt för alla oss som slits mellan TV-soffan och en skön kväll ute: för filmen efter middagen, för derbymatchen eller kanske för en konsert- eller musikvideo till grillkvällen.

– TV-upplevelsen utomhus förstärks om man köper till The Terrace Soundbar separat. Förutom bildstorleken är ljudet det som effektivast drar in oss i handlingen. Med soundbaren behöver man inte göra avkall på ljuskvaliteten bara för man flyttar ut. Den fungerar både till TV:n och som en fristående musikhögtalare.

Läs mer om The Terrace

QLED-kvalitet med roterande skärm

En annan av Samsungs innovativa TV-modeller som fått mycket uppmärksamhet på senare tid är The Sero, med roterbar skärm som möjliggör att man ska kan ta del av content horisontellt och vertikalt i QLED-bildkvalitet. Här finns enkel sammankoppling med mobil.

– Men den har också AirPlay2 för iOS-användare samt roterande skärm som kan vridas för att passa innehållet – stående för att spegla sociala medier och liggande för en bättre filmupplevelse, säger Tommy Nilsson.

Enligt honom är The Sero för alla oss som vill ta del av det mobila innehållet och appar på en större skärm; helt enkelt för oss som lever i och med mobilen.

– Den är byggd för att leva i symbios med mobilen, samma innehåll – fast större. En riktigt bra film förtjänar en större bild än med den största mobilen.

*The Terrace är designad för utomhusbruk i skuggiga miljöer. Delvis exponering till indirekt solljus går bra men direkt solljus bör undvikas. Skyddet för regnstänk och damm är baserat på IP55 (International Protection Rating) standarden och fungerar i temperaturer mellan -30° till 50°C.

Läs mer om The Sero