Annons
Innehåll från Samsung

Så får du starkare TV-upplevelser hemma

Med högpresterande produkter har Samsung varit ledande TV-tillverkare i mer än 15 år.
Årets flaggskeppsmodell Neo QLED 8K är inget undantag.
En kraftfull nöjesmaskin för att leverera starka upplevelser.

Läs mer om Samsungs breda utbud

Med Samsungs flagskeppsmodell Neo QLED 8K finns det inga dåliga visningsförhållanden. Oavsett om det är en mörk oktobernatt eller en ljus junikväll med lågt stående sol, så levererar Neo QLED 8K en kontrastrik bild. Solblänket motverkas av antireflexskärmen. Den ljusstarka panelen använder en ljussensor för att kunna anpassa såväl ljusstyrka som kontrast till ljuset i rummet.

– På så sätt bibehåller man en naturlig bildupplevelse även i våra nordiska, ljusa vardagsrum. Vi vill att man ska kunna se på TV utan att behöva dra för mörkläggningsgardiner, berättar Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

Han poängterar att filmupplevelserna blir ännu starkare med kristallklar 8K-upplösning.

– Fler än 33 miljoner pixlar gör bilden lugn och naturlig. Någon har liknat det vid att öppna ett fönster.

Läs mer om 8K-upplösning

Som på bio – fast hemma

De flesta av oss upplever att en se en film på bio ger en mer total filmupplevelse. Förutom den speciella miljön, i mörker och med popcorndoften, så är det två saker som är utmärkande. Bilden som upptar en stor del av vårt synfält och det mäktiga ljudet som ger den där svårbeskrivliga närvarokänslan.

– På en biograf fyller bilden vanligen mellan 30-50 grader av vårt synfält. För en jämförbar bioupplevelse hemma, där bilden fyller synfältet som på bio, väljer man 55-65” för ett betraktningsavstånd på ca 2 meter och vid 3 meters avstånd behöver man en 85” TV för samma upplevelse, säger Magnus Nilsson och fortsätter:

– När ljudet är stort och klart är det lätt att höra riktningen på olika händelser. För att efterlikna bio-ljudet väljer man en soundbar som kan leverera ett tredimensionellt ljud. Samsung har ett brett utbud av soundbars med bra ljud och funktioner. Du kan antigen välja en soundbar med flera högtalare eller en slimmad modell – beroende på smak/stil och behov.

Bra för fotbollsfesten

Det är inte bara filmupplevelser som trivs i Neo QLED 8K. Magnus Nilsson påpekar att även sportupplevelser som vinterns fotbollsfest lyfts av den knivskarpa bilden och det mäktiga ljudet.

– På samma sätt som en större bild, och ett större ljud, hjälper till att skapa en bio-känsla, så är det på samma gång en effektfull väg till en stadion-upplevelse för sport och idrott. Att samlas med vänner framför en bra match i storformat ger en härlig känsla, avslutar Magnus Nilsson.

Hitta TV:n som passar dig