Annons
Innehåll från SWIFTR

3 aktiviteter där du inte märker att du tränar

Allt fler tränar för att det är kul och det har fullkomligt exploderat med träningsformer som erbjuder en kombination av träning och kul aktivitet. Här är tre aktiviteter som är så roliga att du knappt tänker på att du tränar – men som garanterat bränner kalorier.

Läs mer om framtidens flexibla gymkort och det stora utbudet av träning

Även om du älskar att träna kan soffan kännas mer lockande vissa dagar. Då kan ett hack vara att testa en ny aktivitet med dina vänner eller partner som är både rolig och ger lika mycket träning som ett pass på gymmet – utan att du tänker på det. Med ett flexibelt gymkort kan du både träna ett svettigt HIIT-pass, köra ett styrkepass på gymet och köra en kul aktivitet med dina vänner.

Padeltennis

Padeltennis är den senaste trenden inom racketsport och har fullständigt exploderat bland träningsintresserade kompisgäng. Det är faktiskt en av de sporter som växer snabbast i världen och runt om i Sverige finns det mängder av padelcenter. Sporten, som från början kommer från Spanien är både social och effektiv.

Klättring

Klättring har länge varit uppsving och är numera även det en av de snabbast växande sporterna i Sverige.
Att klättra tränar upp både din styrka och uthållighet. Med fokus inställt på nästa grepp och att ta dig upp för väggen tar klättringen bokstavligen dig till nya höjder, och du hinner inte tänka på att du tränar. Men faktum är att du förbrukar runt 600 kalorier under en timme, vilket är mer än du förbränner under en timmes riktigt tuff aerobics. Dessutom förbättrar klättring din lösningsförmåga då du ständigt utmanas med nya ”problem” som de olika banorna kallas på klätterväggen.

Oavsett om du är nybörjare eller van klättrare finns det klättercenter över hela landet och via Swiftr kan du snabbt hitta rätt ställe i din stad.

Trampolin

En stor mängd trampolinparker har öppnat runtom i Sverige och fler och fler har upptäckt trampolinhoppning som huvudsaklig träningsform, medan många använder det som komplement till övrig träning. Många av centren håller dessutom grupplektioner i hoppning och faktum är att 10 minuters aktiv hoppning motsvarar ungefär 30 minuters löpning. Trampolin tränar hela kroppen, tonar musklerna och förbättrar koordinationen.

Andra roliga träningsformer du kan testa med Swiftr

  • SUP Yoga
  • Virtual Reality-fitness
  • Wakeboarding
  • Kampsport
  • Boxning
  • Parkour

50 % rabatt på alla medlemskap första månaden för nya medlemmar. Använd kod ”loveit” vid registrering.

Mest läst

Om Swiftr

Swiftr är framtidens flexibla gymkort. I stället för att ha flera medlemskap räcker det med ett medlemskap i Swiftr och du får tillgång till 350 unika träningsställe. Välj mellan gym, yoga, HIIT, klättring, simning, trampolin, skidåkning, kampsport, boxning, barre och mycket mer – både drop inträning och bokade pass. Med över 70 träningsformer och 2 500 klasser i veckan, över hela landet, är det lätt att hitta varierande och kvalitativ träning som passar dig.