Annons
Innehåll från SWIFTR

Entreprenörerna som vill höja kvaliteten på din träning

En ny träningstrend fick Johanna Sjögren och Fanny Sjöström att hoppa av lovande karriärer och fokusera på entreprenörskapet. Målet är att ge alla chansen till kvalitativ träning på ett enklare sätt.
– Vi hade aldrig trott att det skulle slå så snabbt. Du behöver inte nöja dig med mer eller mindre. Du har verkligen möjligheten att välja helt fritt, säger Fanny Sjöström, grundare av Swiftr.

Läs mer om framtidens flexibla gymkort och det stora utbudet av träning

Ett boomande internationellt framgångskoncept blev startskottet för Swiftr. Johanna testade ett liknande alternativ utomlands och det var kärlek vid första ögonkastet. Tankarna om att starta upp en liknande tjänst i Sverige föddes och efter en kort tid lanserades Swiftr på den svenska marknaden.

Johanna och Fanny hade båda eftertraktade karriärer på två framstående stora bolag när de istället prioriterade att grunda Swiftr.

2018 lanserades tjänsten och i dag har man över 350 träningsstudios anslutna över hela landet, och över 70 olika träningsalternativ som medlemmarna kan välja mellan. Det perfekta, och moderna, sättet att träna på enligt dem – och som växer explosionsartat i såväl medlemsantal som anslutna studios.

– Allt man gör vill man väl ha ut maximalt av? Om du ändå lägger tid på träning har du nu möjlighet att få ut mesta möjliga. Det går att köra flera olika träningssorter på flera olika ställen på ett enklare sätt. Du behöver inte flera medlemskap utan kan få riktigt bra yoga, riktigt bra kampsport, ett riktigt bra gym och så vidare, säger Fanny.

– Folk i vår ålder värdesätter den frihetskänslan så oerhört mycket. Man förflyttar sig både geografiskt och i livet och då kan vi erbjuda en tjänst som är flexibel och följer med dig, i ställt för att du ska köpa något där du känner dig inlåst och kanske inte kan utnyttja på bästa sätt eftersom dina förutsättningar ändras, säger Johanna.

Att vara entreprenör inom träningsbranschen beskriver de som fartfyllt och energigivande. Flexibla träningskort är en av de hetaste trenderna i såväl USA, Sydostasien och runtom i Europa och numera i Sverige.

– Det är en av de hetaste marknaderna att vara i. Dels är det en hälsotrend generellt, dels märker man att vårt koncept verkligen börjar komma stort, både på en internationell och nationell marknad. Och det märks framförallt ett stort intresse från investerarvärlden också. På kundsidan har folk fått upp ögonen för det här sättet att träna och känner att det är något de inte vill missa, säger Johanna.

Swiftr premierar kvalitet framför allt.
– Man ska veta att om man går till en studio med Swiftr kan man förvänta sig bra kvalitet. Om man lägger en eller två timmar får man ett ställe som verkligen är bra och som är fräscht. Många av våra studios är små och exklusiva och genom Swiftr får du tillgång till dem på ett enklare sätt, säger Johanna.

På vilket sätt vill ni förbättra svenskars träning?
– Vi vill inspirera människor att variera sin träning och framförallt att det ska vara kul. Med oss ska man inte behöva välja mellan kvalitet och en spännande träningsupplevelse. Vi vet ju att varierad träning förbättrar resultatet i sin helhet och genom att erbjuda ett enklare sätt att variera sin träning kan vi också hjälpa till att få bättre resultat, säger Johanna.

50 % rabatt på alla medlemskap första månaden för nya medlemmar

Mest läst

Om Swiftr

Swiftr är framtidens flexibla gymkort. I stället för att ha flera medlemskap räcker det med ett medlemskap i Swiftr och du får tillgång till 350 unika träningsställe. Välj mellan gym, yoga, HIIT, klättring, simning, trampolin, skidåkning, kampsport, boxning, barre och mycket mer – både drop inträning och bokade pass. Med över 70 träningsformer och 2 500 klasser i veckan, över hela landet, är det lätt att hitta varierande och kvalitativ träning som passar dig.