Annons
Innehåll från SWIFTR

Hetaste trenden: Flexibelt gymkort – så funkar det

Med ett flexibelt gymkort får du tillgång till flera olika träningsanläggningar med ett och samma medlemskap. Det trendiga sättet att träna börjar att växa både i Sverige och utomlands och ger frihet och motivation i träningen. Här berättar vi mer om hur det funkar.

50 % rabatt på alla medlemskap första månaden för nya medlemmar

Forskning visar att varierad träning ger bättre resultat och större motivation. Men oftast är både antalet träningsformer det går att välja mellan och kvaliteten på passen begränsat till det utbud ett visst träningsställe har. Nu finns det ett smartare alternativ för den som har dubbla medlemskap på gym, ett kort för yoga, ett för simning och så vidare. Eller för den som helt enkelt vill ha toppkvalitet varje gång man tränar.

”Du behöver inte nöja dig med mindre”

Sedan några år tillbaka har landskapet för hur och var vi kan träna ritats om. I dag upptäcker fler och fler flexibla gymkort som ger en större frihet och möjligheten att välja fritt mellan en stor mängd träningsformer och studios – oavsett om du vill träna styrketräning, kampsport, simning, yoga, klättring eller trampolin.

– Du behöver inte nöja dig med något annat än det bästa. Nu har du möjligheten att välja helt fritt, lättöverskådligt i appen, säger Fanny Sjöström, en av grundarna av Swiftr.

Lätt att variera träningen

Swiftr har över 350 studios spridda över hela landet och över 70 olika träningsformer att välja mellan, vilket betyder att det inte  finns några hinder för varierad träning. Och det tummas inte heller på kvaliteten. Du behöver inte nöja dig med ”gymyoga” eller ett boxningsinspirerat pass utan kan besöka yogastudios av högsta kvalitet eller riktiga boxnings – eller kampsportsklubbar. Det finns utomhusträning, skidåkning, SUP, simhallar, barre, virtual reality-träning och mycket mer.

– I stället för att binda dig till en gymkedja får du en större bredd och ett större urval, men du behöver bara ett medlemskap. Det är det nya sättet att träna på, säger Johanna Sjögren, också grundare av Swiftr.

Så funkar det

Precis som med ett vanligt gymkort betalar du en månadsavgift. När du väl har registrerat dig online finns ett smörgåsbord av träning att välja mellan och du bokar passen via en app i mobilen eller via webben. Det finns både pass och dropin-träning, och när du väl är på plats på medlemsstudion scannar du bara QR-koden i entrén med mobilen.

– Det är fantastiskt att kunna testa på nya ställen och träningsformer som du inte hade testat annars. Jag hade inte alls kunnat upptäcka så många nya trevliga ställen om jag inte hade haft Swiftr, och det är mycket lättare att hålla motivationen uppe med så stor variation och frihet, säger Vera Poppel som tränar med Swiftr.

Läs mer om framtidens flexibla gymkort och det stora utbudet av träning

Mest läst

Om Swiftr

Swiftr är framtidens flexibla gymkort. I stället för att ha flera medlemskap räcker det med ett medlemskap i Swiftr och du får tillgång till 350 unika träningsställe. Välj mellan gym, yoga, HIIT, klättring, simning, trampolin, skidåkning, kampsport, boxning, barre och mycket mer – både drop inträning och bokade pass. Med över 70 träningsformer och 2 500 klasser i veckan, över hela landet, är det lätt att hitta varierande och kvalitativ träning som passar dig.