Annons
Innehåll från SWIFTR

Höstens hetaste träningstrender

Sugen på att testa en ny träningsform i höst? Här listar vi de hetaste träningstrenderna just nu.

Läs mer om framtidens flexibla gymkort och det stora utbudet av träning

Boxning

I USA är en av de hetaste träningsformerna rumble med kändisar som Justin Bieber, David Beckham och Kendall Jenner som ivriga anhängare. Den boxningsinspirerade gruppträningen finns ännu inte i Sverige men boxning är superhett och är en otroligt effektiv träningsform. Du använder hela kroppen och arbetar med både uthållighet, styrka, smidighet och balans. Det finns boxningsklasser i alla nivåer, så på med handskarna och sätt igång.

Kampsport

MMA, thaiboxning  och annan sorts kampsport är på uppsving och även här är trenden stor i USA och runt om i Europa. MMA (Mixed Martial Arts) är faktiskt Sveriges i dag snabbast växande kampsport och är en allsidig sport som är en blandning mellan thaiboxning, brottning och brasiliansk jiu-jitsu. Med kampsport läggs stort fokus på den personliga utvecklingen och den som testar får vara beredd på tuffa träningspass fysiskt. Belöningen kommer i form en allsidigt och funktionellt tränad kropp med oftast snabba resultat.

Tidseffektiva pass

Forskning visar att intervallträning är mest effektivt för fettförbränning, och HIIT-pass, tabatas eller andra tidseffektiva pass är toppen eftersom de tar så kort tid. Med ett 30-minuterspass går det fort att klämma in träningen på lunchen eller mellan jobb och middag med vännerna.

Hoppträning

Att hoppa studsmatta låter kanske inte som ett träningspass – men 10 minuter på trampolinen motsvarar faktiskt 30 minuter på löpbandet. Att det är så kul att du glömmer bort att du tränar är bara en bonus. En utmärkt aktivitet att göra tillsammans med vänner eller familj dessutom och det finns flera ställen runt om i Sverige att testa på.

Virtuell träning

Roddmaskinen på gymmet må vara effektiv, men kan också kännas ack så tråkig. Men med hjälp av VR, virtual reality, blir det genast roligare. I Stockholm finns en av världens första VR-fitnesstudios, Brainstorm reality, där du kan ro i en tropisk miljö eller flyga fram i raketfart genom rymden. Eftersom roddmaskinen tränar i stort sett alla kroppens muskler får du både effektiv styrke- och konditionsträning samtidigt som du med hjälp av VR-headsetet får fly verkligheten en stund.

Träna med din partner

Garmin Fitnessrapporten visar att var fjärde svensk som tränar regelbundet gör det med sin partner. Att träna med partners, eller vänner fär den delen, förenar nytta med nöje och att ha en träningskompis gör att det blir svårare att banga träningen när soffan känns mer lockande.

50 % rabatt på alla medlemskap första månaden för nya medlemmar

Mest läst

Om Swiftr

Swiftr är framtidens flexibla gymkort. I stället för att ha flera medlemskap räcker det med ett medlemskap i Swiftr och du får tillgång till 350 unika träningsställe. Välj mellan gym, yoga, HIIT, klättring, simning, trampolin, skidåkning, kampsport, boxning, barre och mycket mer – både drop inträning och bokade pass. Med över 70 träningsformer och 2 500 klasser i veckan, över hela landet, är det lätt att hitta varierande och kvalitativ träning som passar dig.