Stora priset: Det får vinnaren av världens första End-Up

Stora priset: Det får vinnaren av världens första End-Up

Tusentals tävlingsbidrag blev till slut tio finalister – och nu är vinnaren korad. Med en affärsidé som tog hen hela vägen kan segraren nu njuta av det stora priset.

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer

Vi tar det från början. Tele2 ställde sig frågan vad det är som gör ett företag framgångsrikt – och bestämde sig för att ta reda på det. En gedigen undersökning resulterade då i rapporten ”Power 2 Stay Ahead” som släpptes tidigare i år.

Över 4 000 entreprenörer sökte till tävlingen

I rapporten kan läsaren ta del av intervjuer och insikter signerade experter inom olika företagsrelaterade områden. Men det slutar inte här. Med lärdomarna från studien byggde Tele2 upp ett helt företag, allt som saknades var själva idén. Med andra ord startade Tele2 världens första End-Up – en startup fast tvärtom.

För att hitta den bästa affärsidén fick entreprenörer över hela landet möjlighet att skicka in sin bästa affärsidé – med förhoppning om att vinna världens första End-Up. Så, vad består vinsten av då?

Här är svaret:

  • Tävlingsvinsten består av samtliga aktier i bolaget End-Up AB.
  • Ett inbetalt aktiekapital om 50 000 kronor samt ett kapitaltillskott om 1 miljon kronor som får disponeras fritt.
  • Ett specialdesignat kontor på Folkungagatan 122 på Södermalm i Stockholm. På kontoret finns möbler och den senaste IT-utrustningen från Tele2.
  • Bokföringstjänster, IT- och telekomutrustning och tjänster till det nya bolaget.
  • Coachning och vägledning från Tele2.
  • Ett grundläggande policypaket för företag.
  • En el-scooter från Vessla.

Det totala värdet av vinsten? Ungefär 2 miljoner kronor.

Juryns motivering:

Affärsidén som vinner End-Up kombinerar både hjärta och hjärna, och vi i juryn är övertygade om att vi här ser starten på en svensk, och global, framgångssaga. Med ett komplett och starkt team av smarta och strävande världsförbättrare med utpräglat affärstänk och spetskompetens, är vår vinnare redo att utmana en miljardindustri.

Deras affärsmodell är både testad och skalbar – de har redan betalande kunder och adresserar ett verkligt och viktigt problem som berör. Framförallt så stod det klart för oss att det här är ett företag som har de värderingar som gör att de kommer kunna realisera sin vision – ödmjukhet, kombinerat med action och utmanaranda.

Vi på Tele2 vill ge vinnaren de allra bästa förutsättningarna för att lyckas. Genom vinsten av End-Up är vi stolta över att kunna ge dem en extra boost för att nå framgång – möjligheten att samla teamet på ett optimerat kontor, IT-lösningar som borgar för möjligheten att dra nytta av den digitala lösningen de tagit fram och kommunikationslösningar för att snabba på en internationell expansion. Vi ser fram emot ett vinnande samarbete framöver, och att se End-Ups nya ägare rädda miljontals liv. Våra hjärtan klappar för…

Bara ett klick bort – här hittar du rapporten Power 2 Stay Ahead och mycket mer